eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Európa Liga - Milyenek a magyar továbbjutási esélyek?

Mindhárom magyar csapatnak jó esélye van arra, hogy továbblépjen a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második körébe. Az első forduló visszavágóit csütörtökön rendezik.

A Debrecen és a Videoton esetében ez több is, mint esély, előbbi ugyanis öt-, utóbbi pedig háromgólos előnnyel várja párharca második mérkőzését. A hajdúságiak ráadásul hazai pályán játszanak majd a San Marinó-i La Fiorita ellen, a Videoton Chisinauban szerepel a moldovai FC Zaria Balti vendégeként.

Az MTK Budapest a múlt heti első találkozón 1-1-es döntetlent ért el a kazah Aktobe otthonában, az idegenben szerzett gól nagyon jól jöhet majd a gyirmóti visszavágón. A fővárosi csapat stadionja újjáépítése miatt játszik a Győr melletti pályán.

EL-selejtező, 1. forduló, visszavágók:

csütörtök:

MTK Budapest-FK Aktobe (kazah), Gyirmót 18.00 (az első meccsen 1-1)

Debreceni VSC-TEVA - La Fiorita (San Marinó-i) 18.00 (5-0)

FC Zaria Balti (moldovai)-Videoton, Chisinau 19.00 (0-3)

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×