eur:
394.24
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Elszántan várja a négyes döntőt a Veszprém

Hétvégén rendezik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, amelynek elődöntőjében a Veszprém a házigazda német Kiel ellen lép pályára. A másik elődöntőben a lengyel Kielce és a francia Paris Saint Germain csap össze.

A Veszprém férfi kézilabda csapata nagyon elszánt a négyes döntő előtt. Az együttes tavaly bejutott a fináléba, ahol kikapott a spanyol Barcelonától. A spanyol sztárcsapatot meglepetésre a veszprémiek ellenfele, a Kiel ejtette ki.

A bakonyiak vezetőedzője, Xavi Sabaté hangsúlyozta, csapata készen áll a kihívásra. A tréner szerint a játékosok jól és keményen dolgoztak az egész szezonban, de most már csak a Kiel elleni elődöntőre koncentrálnak. A szakvezető tudja, hogy kemény csata lesz a németek elleni összecsapás, de a Final 4-ban már minden csapat kiváló játékosokból áll.

 Az elutazás előtt Nagy László, a Veszprém csapatkapitánya az M4-nek azt mondta, a németek elleni meccsen végig maximálisan kell koncentrálniuk.

„Nagyon kell figyelni a mi játékunkra, legyünk koncentráltak, magunkkal foglalkozzunk, ha ezt el tudjuk érni, akkor sikerrel zárhatjuk a hétvégét.”

Lékai Máté nagyon kemény mérkőzésre számít a Kiel ellen.

„Tisztelni kell azt, aki bejut a Final 4-ba, fel kell készülni ellenük, pláne, hogy a Kielről van szó, óriási múltú együttes, hazai pályán is lesz, mindenképpen nagy mérkőzésre számítok.”

A Veszprém válogatott kapusa, Mikler Roland második négyes döntőjén vehet részt, de most már tudatosabban készül, hogy tavalyi hibáit ne kövesse el újra.

„Komoly tanulópénz volt nekem, de mindenkinek, aki először van ott, ez egy fantasztikus, leírhatatlan dolog: a show, a hangulat, a nézők, a családtagok és a tét. Ezt egy éve megtapasztaltam, mély nyomot hagyott bennem, profi játékosnak érzem magam annyira, hogy nem követhetek el még egyszer ekkora hibát, idén már máshogy készülök, igyekszem a teljesítményemet is erre a szintre felhozni. Ők otthon lesznek, a húszezer ember nagy része nekik szurkol majd, biztos, hogy nagy töltetet ad ez nekik.”

Aaron Palmarsson pont a szombati rivális Kieltől igazolt Veszprémbe. Az izlandi világklasszis számára nagy csalódás lenne, ha a hétvégén nem a Veszprém nyerné a négyes döntőt. Aaron Palmarsson kiemelte, a magyar együttes az elmúlt években lépésről lépésre egyre közelebb került a kupa elhódításához. Idén szeretnénk megnyerni a BL-t. Minden más csalódás lenne – tette hozzá.

Az izlandi játékos tavaly, még a Kiel színeiben kilenc gólt szerzett a Veszprém elleni elődöntőben, de így is a magyar bajnok került a fináléba, ahol aztán kikapott a Barcelonától.

Szombaton az első elődöntőben a lengyel Kielce és a francia PSG csap össze, a Veszprém-Kiel párharc 18 órakor kezdődik. A helyosztók vasárnap lesznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×