eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A labdarúgás tündérmeséje

Tündérmesének nevezte az angol bajnokságban listavezető Leicester City menetelését Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke csütörtökön Bangkokban.

"Nem feltétlenül a pénz győzedelmeskedik a futballban. A Leicester mesebeli története pontosan megmutatja, hogy a labdarúgás kiszámíthatatlan. A pénz fontos, de nem kizárólagos eleme egy csapat felépítésének" - mondta csütörtöki thaiföldi látogatása során a február 26-án megválasztott elnök, aki találkozott a Leicester City tulajdonosával, a King Power vámmentesüzlet-hálózatot létrehozó Vichai Srivaddhanaprabhával.

A Leicester bajnoki címét a szezon előtt ötezerszeres szorzóval kínálták a brit fogadóirodák, és a csapat most három fordulóval a bajnokság vége előtt hétpontos előnnyel vezet a második Tottenham előtt, és ha vasárnap legyőzi a Manchester Unitedet, bebiztosítja története első élvonalbeli aranyérmét.

Az alapítása centenáriumát ünneplő Thaiföldi Labdarúgó Szövetség (FAT) vezetőinek társaságában Infantino azt mondta: nagy hatással volt rá a szervezet új elnöke, az egykori országos rendőrfőnök, Somyot Poompanmoung. A FAT előző elnökét, Worawi Makudit a világméretű FIFA-botránnyal összefüggésben eltiltották a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől.

"Zéró toleranciát kell alkalmaznunk minden törvénysértéssel szemben. Meggyőződésem, hogy Somyot a megfelelő ember az új korszakot kezdő thaiföldi labdarúgás vezetésére" - jelentette ki Infantino.

A thaiföldiek esetleges világbajnoki pályázatáról elmondta, hogy egyre komolyabb feltételeknek kell megfelelniük a házigazdáknak, ezért inkább azt szorgalmazza, hogy több ország rendezze a tornákat.

Az indonéz szövetség (PSSI) FIFA-tagságának kormányzati beavatkozás miatti felfüggesztéséről a svájci sportvezető hangsúlyozta, hogy az országnak fogy az ideje a szükséges reformok végrehajtására, különben huzamosabb időre kizárják a szervezetet. Hozzátette: a május 12-13-ai mexikói FIFA-kongresszusig adtak határidőt az indonézeknek.

"A felfüggesztés és a kizárás soha nem megoldás, sőt, számunkra is kudarc, mert azt mutatja, még nem sikerült meggyőznünk mindenkit, hogy helyesen cselekedjen" - magyarázta Infantino.

Az elnök szerdán a Hyundai dél-koreai központjába látogatott, hogy helyreállítsa a FIFA iránti bizalmat a nemzetközi szervezet egyik legjelentősebb támogatójánál, és ezúttal is korábbi terve, a világbajnokság 40 csapatossá bővítése mellett érvelt.

"Ez tökéletesen indokolt. A futball nemcsak Európáé és Dél-Amerikáé, hanem az egész világé. Nem vagyok diktátor, úgyhogy nem tudok kierőszakolni semmit, de próbálok mindenkit meggyőzni. Úgy vélem, növelni kell a létszámot, hogy még átfogóbb legyen a torna" - magyarázta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×