INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Kemény Dénes: Két éremnek örülnék

Infostart / InfoRádió
Vasárnap női mérkőzésekkel, köztük a Magyarország-Hollandia összecsapással megkezdődik a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság, amelynek tétjét növeli, hogy egyben olimpiai kvótaszerző verseny is. Az esélyekről az InfoRádió Aréna című műsorában Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével Farkas Dávid beszélgetett.

"Nehéz lesz a görögök elleni mérkőzés, és a tétje is nagy, mert ahhoz, hogy a szerb-horvát meccs vesztesét kapjuk a nyolc között, ahhoz ezt a mérkőzést meg kell nyerni. Tehát ha valaki a négybe akar kerülni, akkor inkább a szerb-horvát vesztesével akar játszani, mint a szerb-horvát győztesével" - fogalmazott Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. 

Hozzátette: látja, hogy ezzel teljes mértékben tisztában van a stáb és úgy kalkulál mindenki, hogy ha sikerül legyőzni első lépésben a görög csapatot, második lépésben pedig a szerb-horvát mérkőzés vesztesét - ami nagyobb eséllyel a horvát csapat lehet - akkor viszont egy nagyon nehéz meccs jön.

"Mégpedig azért, mert a másik ágon jó eséllyel az elődöntőben az olasz, a montenegrói és a spanyol hármas legjobban szereplő csapatát kaphatjuk, amelynek szintén nincsen olimpiai kvalifikációja, ahogy nekünk sincsen. Ez egy olyan meccs lesz, ami azért fog zajlani, hogy áprilisban ne kelljen vízilabdáznia annak a csapatnak, amelyik nyer, és ezért mindenki mindent el fog követni."

Kemény Dénes hozzáfűzte: "Lehet, hogy lesz olyan - már kvalifikált - csapat, amelyik félvállról veszi az Európa-bajnokságot, de fél évvel az olimpia előtt nyugodtan ki lehet hegyezni egy csapatot arra, hogy minél jobban szerepeljen. Tehát nem várom azt, hogy például a görög meccs azért lenne könnyebb, mert ők már kint vannak az olimpián."

Kemény Dénes szeretné, ha mindkét csapat érmet szerezne, a tavalyi szerepléshez képest nagyon örülne két éremnek.

"Férfi csapatnál nehéz a kvalifikáció és nehéz az olimpián jól szerepelni. De a lányoknál van egy olyan érdekes helyzet - olimpiáról olimpiára bebizonyosodik - , hogy az európai csapatoknak nehezebb kijutni az olimpiára, mint ott szerepelni. Ha sikerül a lányoknak kijutni, akkor az olimpiai szereplésük valószínűleg jó lesz" - mondta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádiónak.

Hanganyag: Farkas Dávid


A címlapról ajánljuk