INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Menesztették Rafa Benítezt, a Real edzőjét

Infostart / InfoRádió
Menesztették Rafa Benítezt a Real Madrid labdarúgócsapatának éléről. Utódjának a francia világ- és Európa-bajnok Zinedine Zidane-t nevezték ki.

A Real Madrid hétfő délelőtt elnökségi döntést tartott, ahol úgy döntöttek, hogy menesztik a labdarúgócsapat éléről azt a Rafa Benítezt, aki a nyáron vette át a királyi klub irányítását. A Real Madrid vasárnap 2-2-es döntetlent játszott a Valenciával, és ezt követően "telhetett be a pohár"a klub vezetőségénél.

"Az igazgatótanács nehéz döntést hozott meg. Rafa Benítez csodálatos személyiség, igazi profi, de bármennyire is fájó kimondani, elbocsátottuk a vezetőedzői pozícióból" - mondta Florentino Pérez, a madridi klub elnöke.

A Real Madrid új vezetőedzőjének Zinedine Zidane-t nevezték ki, aki eddig a klub utánpótláscsapatát irányítja.

A játékosként aranylabdás, világ- és Európa-bajnok marseille-i születésű, algériai származású Zinedine Zidane 2001 és 2006 között 155 mérkőzést játszott a Real Madridban. A klubbal Spanyol Bajnokságot, Bajnokok Ligáját, UEFA-szuperkupát és Világkupa győzelmet is ünnepelhetett.

A 43 esztendős tréner január 9-én, szombaton a Deportivo elleni hazai bajnoki mérkőzésen mutatkozik be az első csapat élén. Zinedine Zidane számára nem lesz ismeretlen a Real kispadja, hiszen Carlo Ancelotti mellett másodedzőként már dolgozott az edzői stábban. Zinedine Zidane a Real Madrid történetének első francia edzője.

A címlapról ajánljuk