eur:
393.14
usd:
367.83
bux:
65966.74
2024. április 24. szerda György

Franciaországnak le kellene mondania a labdarúgó Eb rendezéséről?

A pénteki, párizsi terrortámadások után Just Fontaine, Franciaország legendás labdarúgója azt mondta: nem hazájában kellene jövőre megrendezni az Európa-bajnokságot.

"Megszakad a szívem amiatt, amit most mondok, főleg azok után, hogy mennyire vártam az Eb-t, de szerintem Franciaországnak le kellene mondania a rendezésről" - mondta a Die Welt című lapnak a 82 éves, legendás futballista.

Miközben a nemzetközi és a francia futball jeles képviselői az elmúlt napokban amellett foglaltak állást, hogy változatlanul Franciaország legyen a jövő évi, június 10. és július 10. között sorra kerülő kontinenstorna házigazdája, Fontaine ellene van.

"Minden más ország meg tudja rendezni a bajnokságot, csak mi nem. Nagyon félek attól, hogy a fekete péntek megismétlődik" - fogalmazott az 1958-as világbajnokság gólkirálya. Hozzátette: Franciaország nem tudja garantálni azt a biztonságot, amely egy ilyen nagy torna lebonyolításához szükséges.

"Egyszerűen túl veszélyes. Hisz abban valaki, hogy a jövőben még emberek mennek a Stade de France-ba?" - tette fel a kérdést Just Fontaine, aki pénteken maga is ott volt a nemzeti stadionban a francia-német barátságos mérkőzésen.

"Soha életemben nem féltem még ennyire. És a többi, 80 ezer néző is biztosan ugyanígy érzett" - mondta a sportember, aki szombaton utazott haza Toulouse-ba.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Macronnál betelt a pohár, azonnali lépést akar Putyin hibrid háborújára válaszul

Franciaország Észtországgal, Lettországgal, Litvániával, Hollandiával és Lengyelországgal együtt új szankciórendszert javasol az Európai Unió számára az orosz dezinformációs és választási beavatkozási műveletek elleni küzdelem érdekében. A Bloomberg által látott tervezet szerint az orosz vonatkozású szereplők által végrehajtott destabilizáló tevékenységek száma nőtt Európában, és különböző hibrid eszközökkel aláássák a demokráciát, a stabilitást és a jogállamiságot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×