eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Eb-sorsolás: Magyarország a harmadik kalapban!

A labdarúgó Európa-bajnokság második playoff-párjában az ír válogatott 2-0-ra legyőzte a bosnyákokat, s 3-1-es összesítéssel kijutott Franciaországba. Ez azt jelenti, hogy a magyar csapat a harmadik kalapba kerül majd.

Az UEFA a nemzeti csapatok október 15-én nyilvánosságra hozott rangsora alapján állítja majd össze a sorsolás előtti kalapokat. Kedd este még játszanak még két pótselejtezőt, de ez már nem befolyásolja a magyar csapat helyzetét.

Amennyiben az UEFA nem változtat a tervezett renden (ennek kevés a valószínűsége), a rendező Franciaország az A-csoport élére (A1) kerül. További öt válogatottat sorolnak az első kalapba: Spanyolország, Németország, Anglia, Portugália és Belgium csapatát.

A második kalapba kerül az olasz, az orosz, a svájci, az osztrák és a horvát csapat, valamint az ukrán, ha kiharcolja a továbbjutást. Ha nem, akkor a csehek kerülnek ide, s a szlovénok mennek a harmadik kalapba.

A harmadik kalap csapatai a cseh vagy a szlovén válogatott (a fentiek alapján) mellett - ez azért különösen fontos, mert az azonos kalapba kerülők nem kerülhetnek azonos csoportba - a lengyel, a román, a szlovák és a magyar csapat. Ugyancsak ide kerül majd a svéd csapat, ha továbbjut.

Ha nem, a törökök lépnek előre, s a dánok mennek a negyedik kalapba, az írek, az izlandiak, a walesiek, az albánok és az északírek mellé.

A sorsolást december 12-én tartják a Port Maillot mellett lévő Kongresszusi Palotában, Párizsban. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×