eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Labdarúgás: az újabb Eb-résztvevő csapatok

Szombaton az olasz, a belga és a walesi válogatott biztosította helyét a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, így már 12 együttes részvétele biztos a 24 csapatos kontinensviadalon.

A 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon résztvevő válogatottak:
Franciaország (házigazdaként), Anglia, Csehország, Izland, Ausztria, Észak-Írország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Olaszország, Belgium, Wales

Belgium és Wales is csatlakozott a franciaországi mezőnyhöz


A belgák és a walesiek is kijutottak a jövő évi, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra.

Előbbiek Andorrában arattak - a papírformát igazolva - magabiztos győzelmet, ezzel az élre álltak a B csoportban, amelyből a walesiek úgy is Eb-résztvevők lettek, hogy nem tudtak pontot szerezni Bosznia-Hercegovinában. Eb-szereplésük azzal vált biztossá, hogy az izraeliek is pont nélkül maradtak a kilencedik fordulóban. A walesiek történetük során először szerepelhetnek kontinenstornán.

Az A csoportban a törökök vendégként nyertek a már biztos továbbjutó csehek ellen, ezzel a harmadik helyért zajló versengésben visszaelőzték a hollandokat.

A H-ban a horvátok a mérkőzést végig kézben tartva gyűjtötték be a három pontot a vendég bolgárokkal szemben, így esélyük van arra, hogy az utolsó fordulóban a norvégok elé kerülve a közvetlen kijutást érő második helyen végezzenek.

Eredmények, 9. forduló:
A csoport:

Csehország-Törökország 0-2 (0-0)
korábban:
Izland-Lettország 2-2 (2-0)
Kazahsztán-Hollandia 1-2 (0-1)
Az állás: 1. (és már kijutott) Izland 20 pont, 2. (és már kijutott) Csehország 19, 3. Törökország 15, 4. Hollandia 13, 5. Lettország 5., 6. Kazahsztán 2

B csoport:

Andorra-Belgium 1-4 (0-2)
Bosznia-Hercegovina - Wales 2-0 (0-0)
Izrael-Ciprus 1-2 (0-0)
Az állás: 1. (és már kijutott) Belgium 20 pont, 2. (és már kijutott) Wales 18, 3. Bosznia-Hercegovina 14, 4. Izrael 13, 5. Ciprus 12, 6. Andorra 0

H csoport:

Horvátország-Bulgária 3-0 (2-0)
korábban:
Azerbajdzsán-Olaszország 1-3 (1-2)
Norvégia-Málta 2-0 (1-0)
Az állás: 1. (és már kijutott) Olaszország 21 pont, 2. Norvégia 19, 3. Horvátország 17, 4. Bulgária 8, 5. Azerbajdzsán 6, 6. Málta 2

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×