eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Labdarúgó BL: le sem kell játszani az Arsenal meccsét?

Nyolc mérkőzéssel folytatódik ma a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre. A kínálatból elsősorban a Barcelona-Leverkusen és a Porto-Chelsea találkozó számít rangadónak, hiszen José Mourinho visszatér korábbi nagy sikereinek helyszínére, a "Sárkánybarlangba". A mérkőzések 20.45-kor kezdődnek.

BATE Boriszov-AS Roma

Az olaszok az első körben - némi meglepetésre - pontot szereztek az Olimpicóban a Videotont is búcsúztató fehéroroszok ellen. A BATE, nyolc kísérletből, még egyszer sem nyert olasz ellenféllel szemben a Bajnokok Ligájában. Ugyanakkor az Örök Város "farkasai" 2010 novembere óta nem tudtak idegenben mérkőzést nyerni a Bajnokok Ligájában. A sárga-bordók sztárjai közül Seydou Keita és Francesco Totti sem teljesen egészséges.

FC Barcelona-Bayer Leverkusen (TV: M4)
Az E-csoport szereplői közül egyedül a németek rajtoltak győzelemmel a 2015-ös ősz csoportküzdelmei során, de talán ők vannak most a legnehezebb helyzetben. Legutóbb 2012 tavaszán találkozott egymással a két csapat, a katalánok talán még a valós tudásbeli különbségnél is fölényesebben jutottak tovább, 10-2-es gólkülönbséggel. Nyertek Németországban is 3-1-re, majd a Camp Nouban 7-1-re kiütötték ellenfelüket. Lionel Messi gólcsúcsot lőtt a meccsen: ő lett az első játékos a BL-történetben, aki 90 perc alatt öt gólig jutott. Ám Messi most nincsen, ez lesz az első találkozó, amelyet hétvégi sérülése miatt kénytelen kihagyni. Luis Enrique szerint "Messi pótolhatatlan", de azért Neymar és Luis Suárez enyhíthet a gondokon. Az argentin szupersztár kivételével (s talán a chilei kapus, Bravo kivételével) a legerősebb tizeneggyel áll ki a Barcelona. A Leverkusenben játszik Chicharito Hernandez, aki az előző idényben még a Real Madrid tagja volt, s aki játszott már a katalánok ellen BL-döntőt is, 2011-ben, a Manchester United tagjaként.

Arsenal-Olympiakosz Pireusz
Mindkét csapat vereséggel kezdett, ezért aztán a döntetlen egyiknek sem lenne igazán jó. A londoni "ágyúsok" közül Giroud eltiltott, Wilshere Rosicky és Welbeck sérült, sőt kétséges Arteta, Flamini és a reménykedő Coquelin játéka is. Hasonló gondjai vannak a görögöknek is, ahol az eltiltott Luka Milivojics mellett négyen sérülés miatt hiányoztak. A két csapat az elmúlt hét év alatt negyedszer került azonos csoportba a BL-ben, mind a hat korábbi alkalommal a hazai csapat győzött. A riválisok legutóbbi londoni találkozóján, 2013-ban, még az azóta a Getaféhoz igazolt Megyeri Balázs védte a görögök kapuját.

Bayern München-Dinamo Zagreb (TV: Sport 1)
A bajorok minden bajnoki és egyetlen BL-mérkőzésüket megnyerték az eddigi szezonban, óriási góllövőformában is vannak Robert Lewandowski vezérletével. Arjen Robben és Franck Ribéry továbbra is sérült. Noha korábban a BL-főtáblán nem szerepelt kiemelkedően a Dinamo, 2014 májusa (!) óta veretlen hazája bajnokságában, s legyőzte az első körben a londoni Arsenalt. Érdekes, hogy a Bayern még soha nem találkozott horvát ellenféllel a Bajnokok Ligájában.

FC Porto-Chelsea FC (TV: Sport 2)
A kiváló rajtot vett londoni "kékek" látogatnak a "Sárkánybarlangba". José Mourinho, aki 2003-ban az UEFA-kupát, 2004-ben pedig a BL-t is megnyerte a portugálokkal, ezúttal ellenfélként tér vissza. Egy olyan csapathoz, amelynek kapuját Iker Casillas védi majd, akivel a Különlegesnek személyes konfliktusa is támadt Madridban. A világ- és kétszeres Európa-bajnok kapus rekordot javíthat: 152. mérkőzésére készül a BL-ben, s ezzel elhagyja az eddig vele holtversenyes első Xavit. A Chelsea keretében szereplő Radamel Falcao korábban az FC Porto csatára volt. A két csapat legutóbbi hat találkozójából négyet a Chelsea nyert meg.

Maccabi Tel-Aviv-Dinamo Kijev
Az ukránok az FC Porto ellen döntetlennel kezdtek, s most legalább egy pontért utaztak Izraelbe. A Maccabi 11 év után játszik ismét Tel-Avivban a BL-csoportkörben. A két csapat a 2012-2013-as Európa Liga-sorozatban már találkozott egymással, akkor mindkét találkozó döntetlenre végződött.

Olympique Lyon-Valencia
A francia bajnokságban szereplő csapat, a Monaco ellen a főtáblára jutott Valencia lesz a 2011 óta az első hazai BL-mérkőzését játszó Lyonnak. Mindkét gárda messzire került 10-15 évvel ezelőtti önmagától, egyik sem kezdte győzelemmel a mostani sorozatot.

Zenit-KAA Gent
Az oroszok, elsősorban a brazil Hulk remeklésének köszönhetően, győzelemmel kezdtek Valenciában, a belgák 1-1-re végeztek a Lyonnal. Hulk most sérült, nagy valószínűséggel nem is fog játszani. A szentpétervári együttes a legutóbbi öt, belga csapat ellen vívott hazai meccsét megnyerte, méghozzá 12-1-es gólkülönbséggel. A vendégek 12 mérkőzés óta veretlenek a mostani szezonban minden sorozatot beleszámítva, de két játékosuk, Thomas Foket és Brecht Dejaegere eltiltás miatt ezúttal nem játszhat. Az oroszoknak két belga válogatottjuk is van: Axel Witsel és Nicolas Lombaerts. 

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×