eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Szabó Tünde: mindenki örül, hogy egy sportoló lett az államtitkár

A legfontosabb konkrét feladatok között a 2017-es vizes világbajnokság előkészítése és a 2024-es olimpia pályázat szervezése van - mondta Szabó Tünde, aki múlt héten vette át a sportállamtitkári posztot a honvédelmi miniszterré kinevezett Simicskó Istvántól. Hozzátette: a sportvilág örömmel fogadta, hogy egy egykori élsportolót neveztek ki az államtitkári pozíció.

"Meg lett fogalmazva, hogy mi a sport. Én is azt vallom, hogy mindent magában foglal, nemcsak az élsportot, hanem az iskolai testnevelést, az utánpótlás-nevelést, a szabadidősportot, a tömegsportot és egyben a sport a kultúra része" - hangsúlyozta a sportért felelős államtitkár.

Szabó Tünde hozzátette: "jó dolgom van, hiszen ténylegesen az sportolók közül való vagyok, ahogy ez el is hangzott több olimpikon szájából. Tényleg ismerek minden egyes területet, mindig is segítőkész ember voltam, ha meg lehet oldani valamit, biztos, hogy számíthatnak rám. Szerintem mindenki örül, hogy egy sportoló került ebbe a székbe. Úgy fogok dolgozni, eddig is úgy tettem, hogy segítsek a sportban lévőknek, akár sportolók, akár sportszervezetek, vagy vezetők."

"Nagyon sok prioritást élvező feladat van. Nagyon fontos Magyarországnak, hogy nemzetközi eseményeket rendezzünk, ide tartozik 2016-ban és 2017-ben rendezett kiemelt eseményeink, köztük a vizes világbajnokság, ahol nemcsak egy, hanem hat sportág jelenik meg egy időben, egy helyen majdnem. Ez olyan felkészülést igényel összefogással, ami már elkezdődött és még kiemeltebb részt fog kapni a közeljövőben. De ide tartozik az is, hogy olimpiát rendezzünk, ebben a kérdésben is 2017-ben lesz döntés, hogy elnyerjük-e a jogot" - jelezte a sportért felelős államtitkár.

A korábbi pozícióiról - a Magyar Úszószövetség főtitkára, majd alelnöke, és a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségében is tag volt - Szabó Tünde úgy fogalmazott, összeférhetetlenség miatt szünetelteti azokat, de ott lehet az elnökségi üléseken, bár döntéseket nem fog hozni, fontosnak tartja, hogy benne éljen a sportban.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Vasárnap tartják az osztrák parlamenti választásokat, amelyen története során először a dobogó első helyén végezhet a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A közvélemény-kutatásokban szorosan mögötte áll a jelenleg is a kormány fő erejét adó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely koalícióra lépni ugyan hajlandó lenne a tőle jobbra álló párttal, de csak akkor, ha nem annak első embere, Herbert Kickl lesz a kancellár. Könnyen lehet azonban, hogy az FPÖ-ellenes protestszavazatok az ÖVP-t repítik az első helyre: ebben az esetben legnagyobb valószínűséggel a két párt koalícióban kormányozhat majd, néppárti vezetéssel. Jelen pillanatban e két párt koalíciója tűnik a legvalószínűbbnek, ami az jelenti, hogy az Oroszországgal jó viszonyt ápoló FPÖ kormányra kerülése révén oroszbarátabb irányba tolódik el Ausztria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×