eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyulay Zsolt: idén is lesz kedvezményes jegy a Hungaroringen

Idén is elérhető kedvezményes jegytípus a Formula-1-es Magyar Nagydíjra - jelezte Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

Gyulay Zsolt szerint idén akár tovább is nőhet a magyar nézők aránya a mogyoródi versenyen.

"Az utóbbi években tényleg sikerült emelni a magyar szurkolók arányát. A jegyárakkal próbáltunk úgy variálni, hogy természetesen elérhető legyen a magyar szurkolók számára is. Azt gondolom, hogy már nem olyan, mint tíz éve, amikor szinte elérhetetlennek tűnt, hogy sok magyar szurkolót tudjunk kicsábítani a pályára. Újra van vonatos, utazós jegyünk - ez egy nagy siker volt az elmúlt két évben. Utazással együtt tíz ezer forintért ki tud jutni valaki a vasárnapi futamra. Azt gondolom, hogy ez már egy elérhető árszínvonal" - fogalmazott Gyulay Zsolt.

Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy mióta meghirdették, minden évben 8-10 ezer kedvezményes belépőt adtak el. Gyulay Zsolt szerint a Formula-1-es Magyar Nagydíj magas látogatottsága nemzeti ügy.

"Három évvel ezelőtt büszkék voltunk, hogy Silverstone is átvette ezt az ötletet, úgyhogy szerintem ezt tudjuk majd rendszeresíteni, ha még jobban össze tudjuk csiszolni az állami vállalatok együttműködését. A Formula-1-es verseny nemzeti ügy. Az, hogy a magyarországi futam sokáig itt maradjon, sok néző legyen. A jogtulajdonos mindig azt nézi, hogy tele vannak-e a lelátók, vagy vannak-e foghíjak." - mondta az elnök-vezérigazgató.

Gyulay Zsolt bízik abban, hogy a futam színvonalában megközelíti majd a tavalyit, amikor a felszáradó pályán egymást követték az izgalmak. De hozzátette, hogy a tavalyi futam előttihez hasonló vihart nem kíván, mert akkor már a katasztrófavédelem beavatkozását is mérlegelni kellett.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×