eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Csak kluboknál lehet a futballisták játékjoga

Kizárólag klubok birtokolhatják a futballisták játékjogát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságának pénteki döntése értelmében.

Joseph Blatter elnök arról számolt be, hogy azonnal nem lehet bevezetni ezt a szabályt, így átmeneti időszak következik, de hamarosan véget vetnek annak a gyakorlatnak, amely Brazíliában, Argentínában és néhány európai országban is egyre általánosabb. Nevezetesen annak, hogy a játékjogot - részben vagy egészben - maga a futballista vagy egy cég birtokolja.

A döntést a profi labdarúgók érdekvédelmi szervezete (FIFPro) és Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke is üdvözölte.

A 78 éves Blatter az ülésen megerősítette a vb-tagok számára, hogy ötödik ciklusára is jelölteti magát elnöknek, noha formálisan még nem nyújtotta be pályázatát a FIFA vezető posztjára, amelyre eddig a francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója jelentkezett hivatalosan. Az elnökválasztásra a jövő májusi kongresszuson kerül sor.

A FIFA vezető testülete arról is döntött, hogy Gibraltár - amelyet az UEFA már felvett tagjai közé - nem lesz a szervezet tagja.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×