eur:
389.05
usd:
364.09
bux:
68039.1
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Engedélyt kapott az FC Liverpool az Anfield bővítésére

A 18-szoros angol bajnok FC Liverpool labdarúgóklub kedden engedélyt kapott a városi tanácstól arra, hogy elkezdje tervezni az Anfield Stadion bővítését.

Az elképzelések szerint az első szakaszban a fő lelátót bővítik 8500 férőhellyel, így a Pool arénája 54 ezer néző befogadására lesz alkalmas. Az egyesület abban reménykedik, hogy mindezt a 2016/17-es szezon kezdetére sikerül kivitelezni. A második szakaszban - amelynek még nincs határideje - a stadion Anfield Road felőli oldalán lévő lelátót bővítik 4800 székkel.

Az Anfield így csaknem 59 ezer férőhelyes lesz, és otthont adhat majd jelentős nemzetközi és európai mérkőzéseknek, a kontinentális szövetség (UEFA) előírásai szerint ugyanis ehhez legalább 50 ezres arénára van szükség.

A Liverpool így a meccsnapi bevételek szempontjából is közelebb kerül majd a Manchester Unitedhez és az Arsenalhoz, előbbi az Old Traffordon 75 ezer szurkolót tud vendégül látni, utóbbi stadionjában, az Emiratesben 60 ezren férnek el.

A Liverpool városi riválisa, az Everton a múlt héten kapta meg az engedélyt a városi tanácstól arra, hogy a Walton Hall Parkban egy új, 50 ezres arénát tervezzen magának.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×