eur:
390.65
usd:
365.1
bux:
68179.86
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Sakkolimpia - Döntetlen az amerikaiakkal, vereség Oroszország ellen

A magyar férfi válogatott döntetlent játszott az amerikaiakkal, míg a női csapat kikapott Oroszországtól a norvégiai Tromsőben zajló sakkolimpia vasárnapi, nyolcadik fordulójában.

 A férfiaknál Rapport Richárd világossal győzött, de Polgár Judit sötéttel kikapott, így Lékó Péter és Almási Zoltán remijével döntetlennel zárult a párharc.

A magyar női csapat a mezőnyben egyedüliként százszázalékos oroszokkal találkozott és a papírformának megfelelően simán alulmaradt, egyedül Hoang Thanh Trang tudott fél pontot szerezni, Mádl Ildikó, Gara Anita és Gara Tícia vereséget szenvedett.

Nyolc forduló után a férfiak öt győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel állnak, míg a nők hatszor győztek és kétszer kaptak ki.

Eredmények, 8. forduló (a verseny honlapja alapján):
férfiak:
Magyarország-Egyesült Államok 2-2
---------------------------------
Lékó Péter-Hikaru Nakamura döntetlen
Gata Kamsky-Almási Zoltán döntetlen
Rapport Richárd-Alexander Onischuk 1-0
Samuel L. Shankland-Polgár Judit 1-0
nők:
Oroszország-Magyarország 3,5-0,5
--------------------------------
Katyerina Lagno-Hoang Thanh Trang döntetlen
Mádl Ildikó-Valentyina Gunyina 0-1
Alekszandra Kosztenyjuk-Gara Anita 1-0
Gara Tícia-Natalija Pogonyina 0-1

A férfiak versenyében 175, a nőknél majdnem 140 válogatott nevezett az augusztus 14-ig tartó, 11 fordulós eseményre, amelyet svájci rendszerben bonyolítanak le - itt nem minden hasonló képességű válogatott játszik egymással -, pontegyenlőség esetén pedig most már a csapatgyőzelmek száma dönti el a sorrendet, nem az egyes táblaeredmények.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×