eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Légfegyveres Eb - Miskolczi aranyérmes, Sike bronzérmes

Miskolczi Julianna aranyérmet nyert női légpuskában, míg Sike József - a csapat győzelme után - bronzérmes lett a férfi futócéllövők 30+30-as számában a moszkvai légfegyveres Európa-bajnokság szerdai zárónapján.

Miskolczi már az alapversenyben is kiválóan célzott, s 416,2 körös eredménnyel a hetedik helyen zárt, így a nyolcas döntőben folytathatta szereplését.

A tavaly bevezetett új rendszerű fináléban tiszta lappal kezdett minden versenyző, s a nyolcadik, a tizedik, a 12., a 14., a 16. és a 18. sorozat után is kiesett egy-egy lövő. A komáromi puskás a döntő elejétől remekül lőtt, hamar az élre állt, s előnyét fokozatosan növelte riválisaival szemben. Aztán a 16. lövés után biztossá vált a dobogós helye, de ekkor már szinte a nyakában érezhette az aranyérmet is, mivel négy körrel vezetett a harmadik szerb Ivana Maksimovic előtt, s hárommal előzte meg a második helyen álló, szintén szerb Andrea Arsovicot. Ekkora előnyt csak akkor veszíthetett volna el, ha nagyokat hibázik az utolsó négy körben, ám Miskolczi ezúttal kicsit sem hibázott, s egészen parádés, 209,5 körös eredménnyel nyert.

A 30 éves sportlövő finálés teljesítményének színvonalát jól érzékelteti, hogy kedden a férfi győztes, az ukrán Aleh Carkov 208,6 körrel szerzett aranyérmet.

Miskolczi Julianna pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta Moszkvában, s 1993 óta ő az első magyar, aki a női puskások 10 méteres olimpiai számában Európa-bajnokságot nyert. Akkor Fórián Éva győzött.

Ugyanebben a versenyben Biatovszki Mira a 19., Szijj Katinka pedig az 54. helyen végzett, a magyar csapat pedig a nyolcadik pozícióban zárt.

Az olimpia műsorán nem szereplő futócél 30+30-as száma is nagy magyar sikerrel zárult, miután a Sike József, Tasi Tamás, Boros László összeállítású csapat 1734 körös új világcsúccsal győzött. Egyéniben Boros hetedik lett, ám Sike és Tasi - első és második helyen - bejutott az éremmérkőzésekbe. Ott előbbit a lengyel Lukasz Czapla győzte le 6:4-re, míg Tasit az ukrán Vladiszlav Prjanisnyisnyikov 7:5-re. A harmadik helyért rendezett mérkőzést aztán Sike nyerte 6:3-ra, így bronzérmet nyert.

A női puskások mellett a férfi pisztolyosok olimpiai számát is megrendezték szerdán, itt az egyetlen magyar induló, Tátrai Miklós a 22. lett.

A magyar válogatott négy arany- és két bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot. Korábban a 16 éves Major Veronika a junior lányok mindkét futócéllövő versenyét megnyerte, míg a felnőtt férfi futócéllövő-csapat hétfőn harmadik lett a 40 vegyes számban.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×