eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Párbajtőr arany-, kard bronzérem csapat világkupaversenyen

A magyar női párbajtőrcsapat nagyszerű eredményt elérve megnyerte a lipcsei világkupaversenyt, miközben Madridban a férfi kardozók a harmadik helyen végeztek.

Németországban a magyarok öt tussal, 40-35-re verték a 16-os táblán a lengyeleket, majd - a nemzetközi szövetség honlapja szerint - kétszer is egyetlen találattal nyerve jutottak be a döntőbe. Előbb az ukránokat 33-32-re, majd az olimpiai bajnok kínaiakat 30-29-re győzték le. A döntőben az oroszok következtek, akiknél 42-29-re bizonyultak jobbnak.

A vasárnapi, lipcsei versenyen 26 válogatott indult.

A spanyol fővárosban a magyarok a hazaiak elleni 45-37-tel kezdtek, aztán 45-42-re verték a franciákat, az elődöntőben viszont egyetlen tussal, 45-44-re kikaptak az amerikaiaktól. Vasárnapi utolsó fellépésük alkalmával az oroszokkal mérkőztek a harmadik helyért, és 45-37-es eredménnyel harcolták ki a bronzérmet a 27 válogatott alkotta mezőnyben.

Az előző nap véget ért egyéni versenyekben is voltak magyar dobogósok: Gémesi Csanád a második, Szász Emese pedig a harmadik helyen végzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×