eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Szocsi 2014 - A nyitóünnepség nemzetközi sajtóvisszhangja

Felemás a visszhangja a nemzetközi sajtóban a szocsi téli olimpia péntek este rendezett nyitóünnepségének.

Oroszország:
------------
Kommerszant:
"Oroszország számára az olimpia a legfontosabb mérce abból a szempontból, hogy az ország alkalmas-e egy ilyen világesemény megrendezésére. A kritikusok azt mondják, az olimpia a legdrágább játékszer, amelyet valaha feltaláltak."

Szovjetszkij Szport:
"A legjobb ötlet volt az orosz történelmet bemutatni, s a zene is jól össze volt válogatva. Persze mint mindig, most is lesznek olyanok, akik elégedetlenkedni fognak. Az orosz televíziónézők joggal idegeskedhetnek a sok közbeszúrt reklámblokkért. Ezek miatt néhány sportolót nem lehetett látni a bevonuláskor, ami pedig tiszteletlenség a versenyzőkkel szemben."

Szport Ekszpreszsz:
"A szervezők éveken keresztül hétpecsétes titokként kezelték a nyitóünnepséggel kapcsolatos részleteket. Most végre összeállt az egész. Anna Nyetrebko énekelte el az olimpiai himnuszt - szerencsések vagyunk, hogy láthattuk-hallhattuk őt. Hogy az ötödik olimpiai karika nem gyulladt fel, egyáltalán nem volt zavaró. A játékok, amelyekre annyi időn keresztül vártunk, megkezdődtek."

Egyesült Államok:
-----------------
New York Times:
"Hét év előkészület után egyértelmű az üzenete ennek a túlzásokba eső megnyitónak: Oroszország minden szempontból visszatért - ahogyan nem is adott kétséget efelől."

Nagy-Britannia:
---------------
Daily Telegraph:
"Szerelmes üdvözlet Oroszországból - hattyúk tava, háború és béke, az orosz forradalom. Vlagyimir Putyinnak senkire nem volt szüksége a show-hoz: a legdrágább olimpiai show, amit a világ valaha látott, az ő saját show-ja volt."
Independent:
"A 2014-es téli játékok nyitóünnepsége minden szempontból zavaros, de látványos volt. Nem mindig volt könnyű követni az eseményeket."

Svájc:
------
Neue Zürcher Zeitung:
"Az olimpia házigazdája a megnyitón úgy mutatta be magát, mint egy gazdag történelemmel rendelkező, egységes, jövőbe tekintő nemzet. Természetesen sok mindent kispóroltak az ünnepi műsorból. A válságos időszakok, a nép által megélt fájdalmak, az elnyomott kisebbség - ezeket nem említették."

Spanyolország:
--------------
El Mundo:
"A hatalom fitogtatása. A megnyitó jól szolgálta Vlagyimir Putyin célját, hogy bebizonyítsa a világ számára Oroszország nagyságát."

El País:
"Szocsi bemutatta az orosz büszkeséget. A nagymértékben lokálpatrióta megnyitón Vlagyimir Putyint csak kevesen fütyülték ki."

Sport:
"A szocsi álom elkezdődött. Pompás megnyitó az oroszországi téli olimpián."

As:
"Elkezdődött a világ legdrágább olimpiája."

Hollandia:
----------
De Volkskrant:
"Nem Putyiné, hanem a NOB-elnöké volt a szocsi olimpia megnyitója. Thomas Bach beszéde olyan volt, amilyet már rég nem lehetett hallani magas pozícióban lévő sportvezetőtől."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×