eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Zugló birtokba vette a BVSC-t

Zugló hivatalosan is birtokba vette a BVSC-t azzal, hogy csütörtökön a MÁV Zrt.-től az önkormányzat tulajdonába került a Szőnyi úti ingatlankomplexum.

Papcsák Ferenc polgármester Korsós Boglárkával, a MÁV Zrt. vagyonkezelési és gazdálkodási igazgatójával írta alá a birtokba adási jegyzőkönyvet - az átadás a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közreműködésével történik -, majd Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkárral, egyben klubelnökkel szignálta a közszolgáltatással vegyes hasznosítási szerződést.

"Hosszú ideje vártunk erre a pillanatra, fontos, hogy a BVSC életképes maradjon" - szögezte le a polgármester, hozzátéve, hogy az állami adósságátvállalással segített klubhoz hasonlóan az önkormányzat is tehermentes már, és - 23 éves fennállása során először - pozitív mérleggel zárja költségvetését. Hozzátette, mintegy 100-200 millió forintos tartalékkal fejezik be az évet.

Papcsák Ferenc elmondta, a képviselő-testület jóváhagyta a Szőnyi úton létesítendő sportpályák építését támogató pályázat benyújtását a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt labdarúgó pályaépítési program keretében, és biztosította a pályázathoz szükséges 45 millió forintos önerőt, valamint további 255 millió forintos önerőt fordít az uszoda felújítására.

Az államtitkár-klubelnök kifejtette, új fejezet kezdődik a BVSC életében, amely 2014 második felére mintegy egymilliárd forintért újítja fel uszodáját és futballpályáját.

Korsós Boglárka közölte, az ingatlannak a MÁV Zrt. mindig jó gazdának bizonyult, generációk nőttek úgy fel, hogy a BVSC sportolási lehetőséget biztosított részükre Budapest szívében, s a központ mind a tömegsport, mind az élsport otthona volt.

"A MÁV Zrt. azzal a reménnyel adja az önkormányzat birtokába az ingatlant, hogy az új tulajdonos mindezeket a lehetőségeket továbbra is biztosítani tudja és fogja a jelen és a jövő nemzedékei, olimpikonjai számára" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×