eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Ki lesz az Év sportolója?

Ma derül ki, hogy az idén kik lettek az Év sportolói. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által 56. alkalommal megszervezett szavazás eredményhirdetésére hagyományosan a Sportcsillagok Gálaestje keretében kerül sor.

A budapesti Syma Csarnokban 19 órakor kezdődő eseményen - amelyet a Duna élőben közvetít - fellépnek többek között Radics Gigi, Király Viktor, Cserpes Laura énekesek, Badár Sándor humorista, illetve Szász Kitti és Kovács Péter freestyle világbajnok labdarúgók.

Az öt kategória - férfi, női, csapat, edző, szövetségi kapitány - dobogósainak sorrendjére csak a színpadon derül fény. Tavaly Gyurta Dániel és Risztov Éva úszók, a Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakkettes, valamint Széles Sándor úszóedző és Mocsai Lajos, a férfi kézilabdázók szövetségi kapitánya győzött.

Akárcsak tavaly, idén is lesz közönségdíjas, s az MSÚSZ ismét díjazza a legjobb fogyatékos sportolókat. Ugyancsak a gálaesten adják át a magyar Aranylabdát.

A Sportcsillagok Gálaestjének díszvendégei között lesz Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, illetve Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×