eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68224.21
2024. május 17. péntek Paszkál

Hosszú Katinka bronzérmes 200 háton

Hosszú Katinka bronzérmet nyert vasárnap 200 méter háton a dániai Herningben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

Hosszú a 400 méter vegyesen szerzett ezüstje és a 100 pillangón elért ötödik helye után már a harmadik döntőjében volt érdekelt vasárnap este, és az utolsó szereplésére nagyon összekapta magát: jó erőbeosztással, magabiztosan végzett a harmadik helyen 2.03.81 perces eredménnyel.

Ez volt a magyar küldöttség tizedik, egyben utolsó érme Herningben. Korábban győzött Hosszú Katinka 200 vegyesen, Verrasztó Dávid 400 vegyesen, Gyurta Dániel 100 és 200 mellen, valamint Gyurta Gergely 1500 gyorson, míg másodikként végzett Hosszú 100 és 400 vegyesen, továbbá Bernek Péter 200 háton, s harmadikként zárt Kozma Dominik 200 gyorson.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×