eur:
387.68
usd:
357.69
bux:
68097.68
2024. május 17. péntek Paszkál

Gyurta 100 mellen, Verrasztó 400 vegyesen aranyérmes

Gyurta Dániel 100 méter mellen, Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen aranyérmet nyert pénteken a dániai Herningben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

Együtt úszott a táv nagy részén a döntő mezőnye, a hajrához közeledve azonban a 200 méter mell magyar világelsőjének maradt a legtöbb ereje, aki így magabiztosan harcolta ki a győzelmet, mégpedig 57.08 perces idővel. A második helyen a német Marco Koch, a harmadikon a szlovén Damir Dugonjic végzett.

"Remélem, ez egy sorozat kezdetét jelenti, mert a százra is készülök már egy ideje. 2009-ben egyszer már nyertem ezüstérmet, most végre az arany is sikerült - nyilatkozott a Magyar Úszószövetség Facebook-oldalán Gyurta.

"Éreztem, hogy ma jól fogok menni, az idő lehetett volna talán kicsit jobb, Berlinben, nyáron jöttem már 57-en belül. Talán azon múlt, hogy az első ötvenet nem kezdtem úgy el, mint akkor - de ma egyáltalán nem az idő számított, kizárólag a győzelem. Végtelenül boldog vagyok, hogy ez megvan!"

Gyurta a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte. Csütörtökön Hosszú Katinka győzött 200 vegyesen, Bernek Péter második lett 200 háton, pénteken pedig, a program korábbi részében Verrasztó Dávid megnyerte a 400 vegyest.

Verrasztó Dávid a gyengébbre sikeredett csütörtöki bemutatkozást követően - amikor csak hetedik lett 200 m vegyesen - péntek este nagy küzdelemben győzött, jobb benyúlásával előzte meg - mindössze két századmásodperccel, 4:03.48 perces eredménnyel - az izraeli Gal Nevót.

A pillangót követően még csak az ötödikként tempózott, háton viszont az élre állt és jelentős előnyre tett szert. Mellen csupán Nevo tartotta vele a lépést, aki a gyors közben meg is előzte őt, a legvégét azonban Verrasztó bírta jobban.

"Szerencsém volt, mert elfogytam kicsit a végére - idézte a magyar szövetség facebook-oldala a győztest. - Új dolgokat csinálunk otthon, az egész felkészülés más, muszáj időnként valamit újítani, és ez most még sok nekem. Emiatt kivagyok teljesen, fáradtan jöttem ide is, és ezt végig éreztem a versenyen. Az aranynak örülök, és ennyi - megyek tovább."

A harmadik helyen az olasz Federico Turrini végzett.

Verrasztó 2010-ben már volt aranyérmes ezen a távon, míg 2009-ben, 2011-ben és 2012-ben másodikként végzett. Herningben a magyar küldöttség harmadik dobogós helyezését harcolta ki azután, hogy csütörtökön Hosszú Katinka győzött 200 m vegyesen, Bernek Péter pedig második lett 200 m háton.

Eredmények:
férfi 400 m vegyes, Európa-bajnok:
----------------------------------
1. VERRASZTÓ DÁVID 4:03.48 p
2. Gal Nevo (Izrael) 4:03.50
3. Federico Turrini (Olaszország) 4:03.94

Eredmények:
férfi 100 m mell, Európa-bajnok:
-------------------------------
GYURTA DÁNIEL 57.08 mp
2. Marco Koch (Németország) 57.14
3. Damir Dugonjic (Szlovénia) 57.24

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
CIB-vezér: több minden kompenzálja majd a kamatkörnyezet változásának negatív hatását

CIB-vezér: több minden kompenzálja majd a kamatkörnyezet változásának negatív hatását

Beindulhat a magasabb kamatozású lakáshitelek refinanszírozása Magyarországon, de ha a teljes portfóliót nézzük, nem lesz szó jelentős volumenről. A bankok között nagy a verseny, így hiába a felkúszó hosszú oldali hozamok, várhatóan maradhatnak a jelenlegi lakáshitelkamatok, a CIB Banknál pedig több folyamat is segít majd abban, hogy kompenzálják a kedvezőtlenebb kamatkörnyezet hatását – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatóját a Portfolio Checklist csütörtöki adásában. Az interjút a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciára kitelepült stúdiónkban rögzítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×