eur:
393.42
usd:
368.86
bux:
65661.78
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Birkózó-vb - Lőrincz Tamás negyeddöntős

Az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás nagyszerű teljesítménnyel legyőzte iráni ellenfelét, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a kötöttfogásúak 66 kg-os kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

Az idén még veretlen Európa-bajnok ceglédi magabiztos győzelem után várta az iráni Afsin Biabangard elleni találkozóját, melyen riválisát - a többi iráni birkózóhoz hasonlóan - több tízfős, nagyon lelkes szurkolótábor biztatott. Igaz, ebből ő nem sokat érzékelhetett, miután a mintegy háromezer fős magyar publikum fülsüketítő hangerővel hajtotta előre a 27 éves hazai sportolót.

A meccset nagy iramban kezdte Lőrincz, riválisa látványosan csak a fogásbontással, kizárással foglalkozott. Egy perc után a mérkőzésvezető előbb figyelmeztette, majd fél perccel később intette az iránit, a térdelőhelyzetből azonban a magyar nem tudott pontot csinálni, miután ellenfele a kiemelést követően kicsúszott a kezei közül.

A szakasz így 0-0-lal ért véget, Biabangard azonban a szünet után sem lett aktívabb, ezért a meccs negyedik percének végén ismét megintették. Lőrincz így 1-0-ás előnybe került, majd térdelésből szépen kidobta ellenfelét a szőnyegről, aki ugyan a hasára érkezett, ám a magyar 2-0-ás előnye jelentősnek tűnt, mivel az iráni birkózó látványosan elfáradt, s veszélytelen volt. Akcióra már nem is maradt ereje Biabangardnak, Lőrincz pedig bejutott a negyeddöntőbe, ahol az azeri Haszan Alijev vár rá.

A versenynap korábbi szakaszában Deák Bárdos Mihály (120 kg) is bejutott a nyolc közé, Korpási Bálint (74 kg) ugyanakkor kiesett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×