INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Birkózó-vb - Lőrincz Tamás negyeddöntős

InfoRádió / MTI
Az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás nagyszerű teljesítménnyel legyőzte iráni ellenfelét, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a kötöttfogásúak 66 kg-os kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

Az idén még veretlen Európa-bajnok ceglédi magabiztos győzelem után várta az iráni Afsin Biabangard elleni találkozóját, melyen riválisát - a többi iráni birkózóhoz hasonlóan - több tízfős, nagyon lelkes szurkolótábor biztatott. Igaz, ebből ő nem sokat érzékelhetett, miután a mintegy háromezer fős magyar publikum fülsüketítő hangerővel hajtotta előre a 27 éves hazai sportolót.

A meccset nagy iramban kezdte Lőrincz, riválisa látványosan csak a fogásbontással, kizárással foglalkozott. Egy perc után a mérkőzésvezető előbb figyelmeztette, majd fél perccel később intette az iránit, a térdelőhelyzetből azonban a magyar nem tudott pontot csinálni, miután ellenfele a kiemelést követően kicsúszott a kezei közül.

A szakasz így 0-0-lal ért véget, Biabangard azonban a szünet után sem lett aktívabb, ezért a meccs negyedik percének végén ismét megintették. Lőrincz így 1-0-ás előnybe került, majd térdelésből szépen kidobta ellenfelét a szőnyegről, aki ugyan a hasára érkezett, ám a magyar 2-0-ás előnye jelentősnek tűnt, mivel az iráni birkózó látványosan elfáradt, s veszélytelen volt. Akcióra már nem is maradt ereje Biabangardnak, Lőrincz pedig bejutott a negyeddöntőbe, ahol az azeri Haszan Alijev vár rá.

A versenynap korábbi szakaszában Deák Bárdos Mihály (120 kg) is bejutott a nyolc közé, Korpási Bálint (74 kg) ugyanakkor kiesett.

A címlapról ajánljuk