eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Benedek: A játékosaim akár az uszodát is lebontották volna

Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint a csapategység és a folyamatos fejlődés volt a világbajnoki győzelem egyik kulcsa. A férfi vízilabda válogatott tagjai vasárnap délután érkeztek haza a barcelonai vizes vb-ről, többen nyilatkoztak az InfoRádiónak. A női együttes tagjai örültek a harmadik helynek.

Hatalmas tömeg várta a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren a világbajnok válogatottat, az aranyérmes vízilabdázók mozdulni sem tudtak az autogramokat kérő szurkolók között. Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint a világbajnoki siker egyik titka a folyamatos fejlődés volt. Az InfoRádiónak nyilatkozva hozzátette: a fiúk történelmet írtak, ezt most már senki nem veheti el tőlük. Benedek Tibor kiemelte, hogy a játékosai szinte átmentek volna a falon is, de ha azt kéri tőlük, akkor akár az uszodát is lebontották volna.

A Ferihegyen várakozók között volt a szövetségi kapitány édesapja, a Jászai Mari-díjas színész, rendező Benedek Miklós is, aki azt mondta, hogy minden meccsen ott ült a tv előtt, de voltak olyan pillanatok, amikor nem mert odanézni. A csapatkapitány Varga Dániel azt emelte ki, hogy ez az új generáció gyorsan megtanulta, milyen egy világbajnokságon szerepelni, édes tehernek tartja, hogy nagyobbak lesznek az elvárások.

Az egyik legnépszerűbb játékos a repülőtéren Nagy Viktor volt, akit a vb legjobb kapusának választottak. A nemzeti csapat kapusa azt mondta, korábban sok csalódás érte, ezért nagy elégtétel neki a mostani aranyérem, amelyet a kisfiának ígért.

Az együttes egyik kulcsembere Szivós Márton volt, aki a horvátok elleni elődöntőben 3, a montenegróiak elleni fináléban pedig 2 góllal segítette a csapatot. Azt hangsúlyozta, hogy csapat erejét az adta, hogy hittek egymásban.

A magyar női vízilabda-válogatott nagy esélyeseként vágott neki a világbajnokságnak, végül harmadik helyen zárt a csapat. Merész András szövetségi kapitány az nso-nak arról beszélt, hogy vízilabdaedző mindig csak az arannyal lehet teljesen elégedett, de ezt a bronzot sem kell talán megmagyarázni. Hozzátette: 99 százalékban sikerült mindent megcsinálniuk, egy százalékon múlott, hogy nem lett meg a világbajnoki döntő.

A 2005-ben már világbajnoki címet szerző Kisteleki Dóra a Kossuth Rádiónak azt mondta, hogy ennek a harmadik helynek is úgy örül, mint a korábbi elsőségnek. Kisteleki Dóra kiemelte, hogy nagyszerű érzés így visszatérni a válogatottba, úgy érzi gyorsan beilleszkedett ebbe a motivált, fiatal, nyerni akaró csapatba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×