eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Négygólos győzelemmel jutott az elődöntőbe a női pólóválogatott

A magyar női vízilabda-válogatott bejutott a legjobb négy közé a barcelonai vizes világbajnokságon, miután a hétfői negyeddöntőben 11-7-re legyőzte a holland csapatot.

A két csapat legutóbb egy hónapja, a dunaújvárosi nemzetközi tornán találkozott, akkor a 26 gólt hozó meccs döntetlennel végződött. Világbajnokságon korábban nyolc alkalommal kerültek össze a felek, a magyarok háromszor, a hollandok négyszer nyertek, és egy döntetlen született. Az eddigi utolsó világbajnoki randevú 2011-ben Sanghajban 9-9-cel zárult.

Az első holland akció góllal zárult, majd az újonc Miskolczi Kitti egyenlített. Ezután Keszthelyi Rita ejtésével vezetést szerzett a magyar csapat. Később a világbajnok Kisteleki Dóra volt eredményes, majd Keszthelyi újabb ejtése következett. Végül Szücs Gabriella talált be (5-1.

A harmadik játékrész meghozta a második holland találatot (7-2), de szinte rögtön jött a válasz is: az emberelőny tökéletes megjátszásaként Antal Dóra lőtt a léc alá (8-2). A holland szépítést követően Bujka Barbara továbbított centerből a kapuba.  Az utolsó szünet előtt megszerezték negyedik  góljukat is a hollandok (9-4).

 "Büszke vagyok a csapatra a négybe kerülésért, ez sorozatban az ötödik világversenyünk, ahol ez sikerült. Viszont elegünk van már abból, hogy csak a négy között vagyunk, feljebb akarunk lépni, úgyhogy a cél a csillagos ég" - nyilatkozta az MTI-nek Merész András.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×