eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Erről álmodnak a Real Madrid futballistái

Cristiano Ronaldo szerint a Real Madrid futballistáinak nagy álma, hogy megszerezzék a spanyol Király Kupát, s ő úgy látja, erre meg is van minden esélyük.

A fővárosi csapat portugál üdvöskéje egy nappal az előtt nyilatkozott, hogy együttese és az Atlético Madrid péntek este összecsap a Copa del Rey döntőjében, amelyet a Real otthonában, a Santiago Bernabéu Stadionban rendeznek meg.

"Győzni akarunk, bár nyilván nagy csata vár ránk, hiszen városi riválisunkkal mérkőzünk meg, ráadásul saját pályánkon. Remélem, képesek leszünk nyerni, s ha úgy futballozunk, ahogy tudunk, meg is lesz a siker" - jelentette ki a csatár, aki egy füst alatt a világ legjobb csapatának nevezte a Real Madridot.

Az idény mindenesetre nem igazolta ez utóbbi minősítést, hiszen a királyi gárda - bár remek idénykezdet gyanánt az FC Barcelona ellenében megszerezte a spanyol Szuperkupát - a Bajnokok Ligájában nem jutott tovább az elődöntőből, ahol útját állta a Borussia Dortmund. Mi több: a hazai pontvadászatban is elveszítette a versenyfutást a Barcával szemben, amely nagy fölénnyel, már jóval szezonzárás előtt elorozta, vagy ha úgy tetszik: visszavette az elsőséget a címvédőtől. Vagyis a Király Kupa elhódítása jelenthet csak vigaszt és legfőképpen idénymentést a portugál José Mourinho irányította fővárosi társulat számára.

Csakhogy a rangos hazai trófeára fáj a foguk az Atlético labdarúgóinak is, akik a Real mögött a harmadik helyet érdemelték ki a Primera Divisiónban, viszont felettébb gyenge a mérlegük a madridi vetélytárssal szemben. Jelesül tizenhárom és fél esztendeje képtelen nyerni az Atlético a Reallal szemben. A statisztika szerint ez idő alatt - az eddigi utolsó Atlético-győzelem óta - 25 mérkőzést vívtak a felek egymással, s hat döntetlen mellett 19 ízben a Real Madrid diadalmaskodott, a gólkülönbség 54-19 a blancók javára. További riasztó ténykényt szolgálhat az Atléticónak és híveinek, hogy Ronaldo az eddigi párharcok közül nyolcon játszott, s a nyolc liga- és kupameccs mindegyikén győztesen hagyhatta el a gyepet, ráadásul a találkozókon összesen nyolc alkalommal vette be a pénteki ellenfél kapuját.

Ami a Király Kupa-múltat illeti, ott is jelentős előnnyel vezet a Real 18 győzelmével, míg az Atlético - a negyedik legeredményesebb csapatként - eddig kilencszer végzett a sorozat élén. A legtöbbször amúgy az FC Barcelona diadalmaskodott az 1902-es nyitány óta: a katalán elitalakulat 26-szor nyert, s 23 kupaelsőségével az Athletic Bilbao is megelőzi a Realt.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×