eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kirúgták Mancinit a kupafiaskó után

Menesztették posztjáról Roberto Mancinit, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City menedzserét.

Míg Manchesterben a United a bajnoki címet és a visszavonuló Sir Alex Fergusont ünnepelte, addig a kedd esti bajnokira készülő riválisnál, a Citynél elbocsátották Roberto Mancinit. A hivatalos indoklás szerint az olasz szakvezető nem teljesítette a kitűzött célokat, kivéve a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolását. A City második helyen áll a bajnokságban, de szombaton 1-0-ra kikapott a Premier League-ből a kiesés elől menekülő Wigantől az FA-kupa döntőjében.

Mancini 2009 decemberében vette át a csapat irányítását, 2011-ben a kupában, tavaly pedig a bajnokságban vezette diadalra a manchesterieket, de a BL-ben egyik évben sem élték túl a csoportkört.

Az olasz edző bűne az is, hogy bírálta a City vezetését, amiért nem erősítették meg kellően a csapatot. Kirúgása után 7 millió fontos fájdalomdíjra számíthat a klub dúsgazdag vezetésétől.

A hátralévő két mérkőzésen az eddigi másodedző, Brian Kidd dirigálja a Cityt, nyáron pedig  várhatóan a Málagát irányító chilei Manuel Pellegrini ül a kispadra. Sajtóhírek szerint a klubvezetés már felvette a kapcsolatot a korábbi Real-edzővel, de megegyezés még nincs.

Az angol bajnokság mindhárom dobogósát új edző veszi át a nyáron: a visszavonuló Fergusont David Moyes váltja, a jelenleg harmadik, Európa Liga-döntőre készülő Chelsea-nél pedig Rafa Benítez szerződése lejár, és jó esély van José Mourinho visszatérésére.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×