eur:
389.63
usd:
361.96
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Michelisz dobogós a Hungaroringen

A második helyen végzett Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság első futamán a Hungaroringen.

A Zengő Motorsport Honda Civicjét vezető 28 esztendős pilóta a második pozícióból startolt, és a gördülő rajtnál majdnem el tudott menni az élről induló francia Yvan Muller (Chevrolet Cruze) mellett, az első kanyarnál azonban mégis kénytelen volt besorolni a háromszoros vb-győztes mögé. Michelisz ezután remek versenyzéssel tartotta pozícióját, majd az utolsó négy körben - több tízezer hazai szurkoló buzdításától kísérve - folyamatosan közeledett Mullerhez, rutinos riválisának azonban sikerült megőriznie az első helyet.

Michelisz Norbert a nyolcadik helyen zárta a második futamot a Hungaroringen. A második futam egy nagy balesettel indult, az első körben a kettes és a hármas kanyar közötti rövid szakaszon az olasz Gabriele Tarquini Hondája keresztbe állt, majd a gumifalnak ütközött, ahonnan gyakorlatilag "visszapattant" a pályára úgy, hogy nekicsapódott az éppen ott haladó Michelisz autójának. A magyar pilóta Hondája látszólag nem sérült meg komolyabban, de a nyolcadik helyről elrajtolt 28 éves versenyző az ütközés nyomán visszaesett a 11. pozícióba. A pálya megtisztításának idejére a versenybíróság beküldte a biztonsági autót, amely mögött két kört tett meg a mezőny.

Michelisz az újraindítást követően - a több tízezer lelkes magyar szurkoló buzdításától kísérve - sorra előzte riválisait, nyolc körrel a leintés előtt már nyolcadik volt, ám az előtte haladó "ötösfogatot" inkább csak követni tudta, mert bár néhányszor megpróbálkozott az előzéssel, előrébb lépnie nem sikerült.

A versenyt a vb-címvédő brit Robert Huff nyerte a marokkói Mehdi Bennani és a szintén brit Alex Macdowall előtt.

A Zengő Motorsport pilótája kora délután második volt az első versenyen, így a két futamon összesen 22 pontot szerzett, s az összesítésben előrelépett a 12. helyről a tizedikre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×