eur:
387.04
usd:
355.95
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Mourinho olyan helyre vágyik, ahol szeretik

Könnyen elképzelhető, hogy Jose Mourinho kedden ült utoljára a Real Madrid kispadján Bajnokok Ligája-mérkőzésen, a portugál futballedző ugyanis a Dortmund ellen 4-3-ra elbukott párharc második meccse után jelezte, a következő szezontól talán már nem Madridban dolgozik.

A szakember a hajrában elért találatokkal 2-0-ra megnyert madridi meccs után arról beszélt, hogy olyan helyen szeretne dolgozni, ahol szeretik őt, márpedig Spanyolországban ezt nem érzi.

"Itt nagyon sokan gyűlölnek engem, ebben a teremben is többen vannak ilyenek" - mondta a sajtótájékoztatón. "Nagyon nehéz döntés előtt állok, mert szeretem a Realt és az elnökét. Majd a szezon végén leülünk és beszélünk a jövőről."

Mourinho utalt rá, hogy Anglia felé "kacsingat". Mint jelezte, a szigetországban szeretik és megbecsülik őt, s csak akkor kritizálják, amikor azt érdemli, s elismerik, ha jól teljesít.
"Több angol csapatnál szeretnek, egy klubnál pedig különösen" - utalt korábbi munkaadójára, a Chelsea-re.

A keddi meccsel kapcsolatban az edző legfőképp Howard Webb játékvezetőt bírálta, akinek szerinte ki kellett volna állítania Mats Hummelst a második félidőben, még 0-0-ás állásnál.

"Mindig is remek bírónak tartottam Webbet, s ez továbbra is így van, de egészen hihetetlen számomra, hogy Hummelst nem küldte le a pályáról, sőt le sem fújta az egyértelmű kezezését a 16-os előtt. Akkor még 18 perc volt hátra a meccsből" - mérgelődött Mourinho.

Az 1997 után ismét BL-finalista Borussia Dortmund vezetőedzője, Jürgen Klopp kevesebbet "bírózott", igaz, utalt rá, hogy Sergio Ramosnak, a Real védőjének túl sokat megengedett Webb.

A német szakember elsősorban csapatával foglalkozott, s előretekintett a londoni fináléra.

"A vége nagyon szoros lett, pedig nem kellett volna annak lennie, csak be kellett volna lőnünk a nagy helyzeteinket" - mondta Klopp. "Összességében ma kevés futballt mutattunk be, de azért megérdemelten jutottunk a fináléba."

A 45 éves edző nem titkolta, hogy már alig várja a május 25-i londoni döntőt.

"Még sosem voltam a Wembley-ben. Az biztos, hogy életünk egyik legnagyobb élménye lesz, de senki se higgye, hogy turistának megyünk oda" - mondta magabiztosan. "Akárki is lesz az ellenfelünk, nem mi leszünk a meccs esélyesei, de mindenki láthatja majd, hogy a kupáért utazunk el a fináléra."

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×