eur:
387.33
usd:
356.49
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Pénteken eldől: lesz-e egy hónapon belül újabb két El Clásico

Péntekig kell várni a Real Madrid és a Barcelona - no, meg természetesen a többi továbbjutott-továbbjutó csapat - híveinek arra, melyik gárda lesz a következő ellenfél a Bajnokok Ligájában.

A március 15-i, a Sport TV által élőben közvetített sorsoláson már szembe kerülhetnek egymással az azonos nemzetbeliek. Erre a spanyoloknak (Barcelona, Real Madrid, s a ma esti eredménytől függően esetleg Málaga) és a németeknek (Borussia Dortmund, s nagy valószínűséggel Bayern München) van esélye.

A korábbiakkal ellentétben ezúttal nem alakítják már ki a döntőig vezető utat, az UEFA honlapján szereplő naptárban szerepel egy, a negyeddöntők utáni időpontra, április 12-re tervezett újabb sorsolás is.

Mindenesetre elképzelhető, hogy a Real Madrid és a Barcelona összekerül, ha így lesz, akkor rekordszámú El Clásicót, nyolc mérkőzést hoz a két csapat egymás elleni párharca 2012-2013-ban. Ugyanis minden létező sorozatban összeakadna a két nagy rivális. A spanyol Szuperkupa-, a spanyol Király Kupa- és a bajnoki találkozókon már túl vannak, marad még a BL.

A negyeddöntőnek biztosan tagja a Barcelona, a Real Madrid, a Juventus, a PSG, a Borussia Dortmund és a Galatasaray, a Málaga és a Bayern München.

A negyeddöntők találkozóit április 2-3-án, illetve 9-10-én, az elődöntőket április 23-24-én, illetve április 30-án és május elsején rendezik. A döntő dátuma május 25., helyszíne a londoni Wembley.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×