eur:
387.16
usd:
356.31
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Az Arsenal nyert, a Bayern továbbjutott

Két mérkőzést játszottak szerda este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben. A Málaga, kihasználva emberelőnyét, 2-0-ra verte a gyenge Portót. Az Arsenal 2-0-ra nyert Münchenben, de idegenben lőtt több góllal a Bayern jutott tovább.

Szenzáció! Az Arsenal úgy kezdte a mérkőzést az Allianz Arénában, ahogyan tegnap a Barcelona a Camp Nouban. A francia Olivier Giroud a harmadik percben vezetést szerzett. Még mindig a Bayern áll (sokkal) jobban, de egy halvány reménysugár az Ágyúsoknak. Bayern-Arsenal 0-1

Az első tíz perc unalmas játékkal telt Málagában, mind a két csapat nagyon vigyáz arra, nehogy kapjon gólt.

Az első húsz percben a Bayern nem igazán találta a ritmust, sőt még aztv sem állíthatjuk, hogy úgy fest, mint amelyik csapat élete mérkőzését játssza. (Nem is az...) Az Arsenal egyelőre nem tud újabb helyzetet kialakítani.

Málagában az okozott némi izgalmat, hogy a Barcelona által kiszemelt Jackson Martínez hasonló mozdulatra ragadtatta magát, mint amilyenért a Real madrid ellen a múlt héten a török Cakir bíró kiállította Nanit. Az olasz Rizzolinak még egy figyelmeztetést sem ért meg.

Az első félóra végén járunk, megállapítható, hogy a Bayern immár többet birtokolja a labdát, de nem a megszokott koncentrált a játéka.

Málagában a 35. percen is túljutottak, de még nem ment lövés a kapura. A Porto híveinek ez aligha gond, de a Málagának még a hosszabbításhoz is kellene rúgni egy gólt. A spanyolok az eddigiek alapján csak abban reménykedhetnek, hogy találnak egyet.

Kicsit hamarabb kellett volna talán reklamálnunk. Belerősített a Málaga. A brazil Helton Antunes bombáját még kiszedte. A következő szituációnál szerencséje volt, mert Rizzoli lökést látott Julio Baptistánál a kapussal szemben, s ezért nem adta meg a Málaga, illetve Saviola gólját. De aztán jött a 43. perc, s isco megtörte a jeget. 1-0-ra vezet a Málaga, összesítésben döntetlen a Porto elleni csata.

Szünetben mindkét mérkőzés 1-0-ra áll, Münchenben a vendégek, Málagában a hazaiak vezetnek. Ennek ellenére a Bayern áll továbbjutásra. A La Rosaledában, ha most lenne vége a 90 percnek, hosszabbítás következne.

A Bayern lendületesen kezdett a második félidőben. Miontha Jupp Heynckes szólt volna a szünetben, hogy vége a szendergésnek.

Egyik pályán sincs változás, ha csak az nem, hogy a Bayern egyre több távoli lövéssel kísérletezik. Arjen Robben helyzeténél Fabianski szépen védett. Az Arsenal támadásban nem veszélyes - s nem is nagyon látszik játékosain, hogy elhiszik, hogy van keresnivaló.

Málagában a hazai csapat egyelőre nem tudja kihasználni, hogy a 49. perc óta, Defour kiállítása miatt emberelőnyben játszik.

Megint "válaszolt" a Málaga a kritikára. Megvan a második gól, a Julio Baptista helyére beállt veterán, a paraguayi Roque Santa Cruz - a pályán lévő málagaiak közül a legszebb BL-múlttal dicsekedhető játékos - Isco szöglete után fejjel bevette a Porto kapuját. Nem lesz hosszabbítás, 2-1-re vezet összesítésben a Málaga.

Gervinho - egy másik cserejátékos, de nem Málagából, hanem a müncheni Arsenalból - nagyon izgalmassá tehette volna az utolsó perceket az Allianz Arénában. Nagy helyzetben rontott. Ha belövi, 2-0 ,s még akármi lehetett volna. Így egyre kevesebb az idő, s még mindig nagy a különbség.

Mit érezhet most Gervinho? Gondolkodni nincs ideje rajta. Mert, hogy az Arsenalra fantasztikus öt perc vár, miután Koscielny megszerezte csapata második gólját. Már csak egy gól kell! A francia védő a 90. percben szerezte a gólt, a bíró pedig ötöt hosszabbít. Nagyon régen votl a bayernnek ilyen hosszú öt perce. Bayern-Arsenal 0-2.

Mindkét mérkőzésnek vége, a Bayern és a Málaga jutott a negyeddöntőbe.

Bayern München-Arsenal 0-2 (összesítésben 3-3, idegenben szerzett több góllal a Bayern jutott tovább.)
Málaga-Porto 2-0 (továbbjutott a Málaga 2-1-gyel)

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×