eur:
389
usd:
360.74
bux:
68399.14
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Sir Alex: "Cristiano Ronaldo jobb, mint a kövér Ronaldo!"

Aki csak kicsit is szereti a futballt, s teheti, alighanem este háromnegyed kilenctől a tévé előtt ül majd: a tavasz egyik legnagyobb érdeklődéssel várt klubmérkőzése következik. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Manchester United és a Real Madrid 1-1-ről kezdi a második mérkőzést az Old Traffordon.

Hol van már az őszi Real Madrid, amelynél belső bajokról, állandó feszültségekről, s formahanyatlásról beszéltek? Hol van már az a Real Madrid, amelynek vezetőedzőjét, José Mourinhót még a klub híveinek egy része is elküldte volna legszívesebben... a csapat éléről? Hol van már az a Real Madrid, amelyik októberre elveszítette a spanyol bajnokságot?

A Madrid az elmúlt tíz napban kétszer is legyőzte a Barcelonát, s ezzel történelmet írt. Most azonban még nehezebb feladat vár rá, mint a kupaelődöntő és egy valójában tét nélküli bajnoki találkozó megnyerése: a legjobb angol csapat ellen kell helyt állni az Old Traffordon. José Mourinho ugyan azt mondta, hogy nem fog sírni, ha nem jutnak tovább, de ha betű szerint talán komolyan is gondolja, amit mond, neki is nagyon fontos ez a meccs. Xabi Alonso, a világ- és Európa-bajnok középpályás pedig egyenesen odáig ment, hogy kijelentette: "Ez a találkozó meghatározza a jövőnket".

A madridiaknál biztosan változik a szombati El Clásicót kezdő összeállítás. Nem kérdés, hogy Cristiano Ronaldo, Sami Khedira, Xabi Alonso, Mesut Özil és Ángel Di María is játszik. Az már igen, hogy Pepe marad-e a csapatban, a Marca a hamleti kérdést idézve írta: "Pepe vagy nem Pepe, ez itt a kérdés". Iker Casillas elutazott ugyan a kerettel, de nem fog védeni. Diego Lopez őrzi majd a kaput.

A Real Madrid legutóbb tíz éve, 2003-ban - David Beckham utolsó, az Old Traffordon töltött félévében - játszott az Álmok Színházában. A 4-3-as hazai győzelemmel végződött mérkőzés hőse a brazil Ronaldo volt, aki mesterhármasával főszerepet vállalt abban, hogy a vereség ellenére a madrid továbbjusson. Mindezt azért (is) érdemes felidézni, mert Sir Alex Ferguson a mérkőzés előtti napon a csapatára most leselkedő "veszélyről" szólva azt mondta: "Cristiano Ronaldo jobb, mint a kövér Ronaldo!"

Az angolok is nagyon készülnek, hétfőn, a játékosokat meglepve, még Sir Bobby Charlton is meglátogatta az edzésen a csapatot. Veszteség a United számára, hogy Phil Jones kidőlt, nem játszhat, de a többi kulcsember hadra fogható. Ryan Giggs is, aki Sir Alex szerint valamennyi szerepet biztosan kap a mérkőzésen. ha valóban így lesz, a "Walesi varázsló" pályafutása 1000. mérkőzését ünnepli majd.

A Man United nagyszerű formában van, legutóbb december 5-én, a CFR Cluj elleni, valójában már tét nélküli BL-mérkőzésen kapott ki. Azóta 18 mérkőzésből 14-et megnyert, négyen döntetlent játszott. A 2012-2013-as szezonban az Old Traffordon csak két olyan meccset játszott, amelynek eredménye nem lenne elég ma este: egy Tottenham elleni bajnokit és a kolozsváriak elleni találkozót. Igaz persze az is, amióta José Mourinho vezeti a Real Madridot, a csapat a BL egyenes kieséses szakaszában minden mérkőzésén szerzett gólt.

A másik találkozón a Dortmund a Sahtarral találkozik, az első találkozó 2-2-re végződött.

Címlapról ajánljuk
Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában délutánra már határozott pluszban vannak a tőzsdék és Amerikában is folytatódik az emelkedés. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telik a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×