eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újra vízen az olimpiai bajnok kajakosok

Hatvanhat futamban több száz versenyző részvételével zajlott le szombaton a 2. Aquaworld Kajak-Ergométeres és Medencés Sárkányhajó Kupa az Aquaworld Budapest Élményfürdőben. A tavalyi, londoni olimpia legjobbjai is ezen az eseményen kajakoztak idén először közönség előtt.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a verseny egy vízi-színpadon zajlott, amelyen egymás mellett hat kajak-ergométer padot állítottak fel a szervezők. A közönség kivetítőn követhette, hogy virtuálisan ki halad az élen, a színpad előtti medencében pedig a sárkányhajó viadalt rendezték.

Az ergométeres versenyen részt vett többek között a tavalyi ötkarikás játékok legeredményesebb magyar sportolója, Kozák Danuta, valamint a négyesben vele együtt szintén olimpiai bajnok Szabó Gabriella is, míg a férfi olimpikonok 500 méteres bemutató számát Kökény Roland nyerte, megelőzve páros-társát, Dombi Rudolfot, illetve Kulifai Tamást.

Az éles versenyben a férfiak között kajak-ergométeren mindkét felnőtt számban (200 méter, 1000 méter) a szerb Alexic Alexander győzött, a nőknél pedig a KSI-s, U23-as válogatott Váczai Enikő nyerte a felnőtt 500 métert. A medencés sárkányhajó versenyen a Kanizsai Sárkányok együttese győzött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×