INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Mocsai büszke a csapatra

InfoRádió / MTI
Büszke a spanyolországi világbajnokság nyolcadik helyén zárt csapatára Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

"A londoni olimpia negyedik helye után most a vb-n sikerült negyeddöntőbe kerülnünk, ahol nagyon megszorongattuk az Európa-bajnok dánokat. Kis szerencsével másként is alakulhatott volna a találkozó. Az ellenfél nagy lövőit sikerült kikapcsolnunk a játékból, így viszont a szélsőkre már nem jutott annyi figyelem, és ők vertek meg bennünket" - mondta Mocsai Lajos.

A csapat azzal a szándékkal utazott ki a tornára, hogy bekerül a legjobb nyolc közé. Az elért cél után a magyar szövetség hatmillió forint jutalmat oszt szét a játékosok között.

A pénteki elődöntőbe jutott négy csapat közül három, a dán, a spanyol és a horvát tudta legyőzni a magyarokat. A negyedik még versenyben lévő gárda a szlovén.

A vb további programja (Barcelona):
péntek:
elődöntő:
Spanyolország-Szlovénia 19.15
Dánia-Horvátország 21.30
szombat:
a 3. helyért 19.00
vasárnap:
döntő 17.15

A vb-n már nem érdekelt csapatok helyezései:
5. Németország, 6. Franciaország, 7. Oroszország, 8. MAGYARORSZÁG, 9. Lengyelország, 10. Szerbia, 11. Tunézia, 12. Izland, 13. Brazília, 14. Macedónia, 15. Fehéroroszország, 16. Egyiptom, 17. Algéria, 18. Argentína, 19. Szaúd-Arábia, 20. Katar, 21. Koreai Köztársaság, 22. Montenegró, 23. Chile, 24. Ausztrália

A címlapról ajánljuk