eur:
392.25
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Real Madridnál egyetlen klub sem ad több játékost a portugál keretbe

Paulo Bento, a portugál válogatott szövetségi kapitánya egyetlen más klubból sem válogatott be több játékost az Európa-bajnokságra kijelölt 23-as keretébe, mint a Real Madridból.

A keret tagjai közül kilenc szerepelnek hazai klubban, ketten-ketten a a Benficát, a Sportingot és a Bragát, hárman az FC Portót képviselik. Bento kapitány egyébként a Braga két játékosa, Miguel Lopes és Custodio meghívásával lepte meg leginkább a közvéleményt, mindkét játékos újonc.

Érdekes, hogy ugyancsak három játékost ad a keretbe a Real Madrid - azaz egyetlen klub sem ad a spanyol bajnoknál több játékost a portugál Eb-keretbe. Egyébként a spanyol élvonalból heten kaptak meghívást, s ez csak eggyel kevesebb a hazai ligából meghívottak számánál.

A portugálok a torna előtt a macedónokkal és a törökökkel játszanak még felkészülési mérkőzést, a tornán pedig a németekkel, a hollandokkal és a dánokkal játszanak majd.

A keret
Kapusok:
Eduardo (SL Benfica), Rui Patrício (Sporting CP), Beto (CFR 1907 Cluj).
Védők: João Pereira (Sporting CP), Fábio Coentrão (Real Madrid), Bruno Alves (Zenyit), Rolando (FC Porto), Ricardo Costa (Valencia CF), Pepe (Real Madrid), Miguel Lopes (Braga).
Középpályások: Raúl Meireles (Chelsea FC), Miguel Veloso (Genoa), João Moutinho (FC Porto), Rúben Micael (Real Zaragoza), Carlos Martins (Granada CF), Custódio (Braga).
Csatárok: Nani (Manchester United), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Hugo Almeida (Besiktas JK), Ricardo Quaresma (Besiktas JK), Silvestre Varela (FC Porto), Hélder Postiga (Real Zaragoza), Nélson Oliveira (SL Benfica).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×