INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Nagy László spanyol színekben játszhat Londonban

InfoRádió / MTI
Nagy László, a magyar ex-válogatott kézilabdázó közel jár ahhoz, hogy a londoni olimpián spanyol színekben lépjen pályára.

Erre az kínál módot neki, hogy - az AS spanyol sportnapilap keddi száma szerint - az ibériai ország Legfelső Sporttanácsa (CSD) támogatja az FC Barcelona magyar átlövőjének honosítását. Az újság úgy tudja, hogy a CSD a 2000 óta a katalánok elitcsapatában játszó Nagy spanyolosításával egyetértő hatósági átiratot nemrég megküldte a spanyol igazságügyi minisztériumnak, és a honosítási eljárás hamarosan lezárul.

"A hivatalos út a végéhez közeledik, a dolog nagyon előrehaladott állapotban van, és a szándék az, hogy a londoni olimpián a spanyol válogatott tagjaként küzdhessen, de persze ehhez előbb a nemzeti csapatnak e hét végén sikerrel kell vennie az olimpiai selejtezőt" - idézte az AS az ottani kézilabda-szövetség egyik - meg nem nevezett - képviselőjét, aki szerint a 31 éves, posztján 2011-ben a világ legjobbjának megválasztott balkezes átlövő "nyilvánvalóan nagy erősítést jelentene".

Nagy legutóbb 2009. június 21-én szerepelt a magyar válogatottban, így londoni ötkarikás részvételének elvi akadálya nincs, hiszen a nemzetközi sportági szövetség (IHF) szabályai szerint három év szünet kell ahhoz, hogy valaki más ország színeiben játszhasson.

A címlapról ajánljuk