eur:
389.64
usd:
361.86
bux:
68475.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megmenti-e a Chelsea az angolok becsületét?

Két mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője. A Real Madrid a CSZKA Moszkva vendége lesz, míg a Napoli a Chelsea-t fogadja.

A házigazda CSZKA Moszkva aligha, az orosz tél már jelentősebb mértékben veszélyeztetheti a Real Madrid sikerét a keddi Bajnokok Ligája-találkozón, amely az első lesz a felek között a nyolcaddöntős futballpárbajban.

A spanyol bajnokság éllovasa a moszkvai turné előtt egy könnyed 4-0-ával jelezte a hét végén, hogy formája változatlanul kitűnő, még ha áldozata, a Racing Santander a Primera División kevésbé acélos gárdái közé tartozik is. Eredményes volt legfőbb gólfelelőse, a fővárosiak színeiben 123. meccsén fellépett és immár 121 találatánál tartó, eddigi 22 reálos BL-szereplését tekintve pedig 16 alkalommal eredményes portugál Cristiano Ronaldo is, és a honfitárs vezetőedző, José Mourinho az orosz fővárosban éppúgy számolhat vele, mint többi alapemberével.

Az esetleges nagy hideg és a havazás nehezítheti meg leginkább a királyi gárda helyzetét, és bár a két együttes még sosem futott össze nemzetközi futballterepen, a CSZKA jobb híján abba belekapaszkodhat, hogy eleddig még egyszer sem kapott ki spanyol csapattól. Az eddigi öt spanyolországi riválissal vívott meccse közül hármat megnyert, kettőt pedig döntetlennel zárt. E szezonbéli általános BL-mérlege viszont nem ad okot bizakodásra hívei körében, merthogy a moszkvai alakulat három hazai mérkőzéséből kettőt is elveszített. További statisztikai "ellenvetésnek" hozható fel, hogy a Real kivétel nélkül megnyerte orosz csapatok elleni utolsó három találkozóját, viszont az is igaz, hogy a blancók eddigi nyolc vizitjük alkalmával csupán egyszer tudtak győztes csapatként távozni Moszkvából.

A másik keddi a Napoli fogadja a londoni Chelsea-t a két együttes első nemzetközi focirandevúján. Az olasz együttes hazai földön bárkire nézve veszélyes, és a vendégcsapat meglehetősen kiegyensúlyozatlan teljesítményt nyújt ebben a szezonjában - jellemző adat, hogy legutóbbi tíz bajnokija közül csupán kettőn győzött.

Az is a nápolyiak mellett szól, hogy legutóbbi tíz nemzetközi meccsén veretlen maradt, és gólt is alig kapott. A Chelsea -kKorábbi tíz olaszországi kiruccanásán egyszer tudott csak diadalmaskodni.

A vendégeknél kezdő lehet Didier Drogba, de John Terry játéka játéka kérdéses. A Napoli edzője, Walter Mazzari eltiltás miatt nem ülhet le a kispadra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×