eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Elefántcsontpart nem kapott gólt a tornán - de nem tudott nyerni

120 percen keresztül ismételte magát a történelem Libreville-ben, az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjében. Ahogy 1992-ben és 2006-ban, 2012-ben is gól nélkül ért véget az elefántcsontpartiak döntője. Már csak az volt a kérdés, hogy az Elefántok nyernek, mint a rekordszámú büntetőt hozó 1992-es döntőben, hogy kikapnak, mint hat éve.

A rendes játékidőben nem esett gól, s ez Didier Drogba "bűne" is, a Chelsea csatára a 70. percben kihagyott egy büntetőt. A kapu fölé lőtte a labdát. A sokkal nevesebb játékosokból álló elefántcsontpartiak nem bírtak a nagyon fegyelmezetten, nagyon szolídan játszó zambiaiakkal.

Az elefántcsontpartiak nem kaptak gólt a tornán, a döntőig minden mérkőzésüket megnyerték - de a tizenegyes-párbaj más műfaj. A futballvilág kiváncsian várta, mire mennek a zambiaiak a Premier League-ben szereplő sztárokra épített elefántcsontpartiak ellen.

Az első lövés a láthatóan ideges Cheikh Tioté lőtt, nem hibázott - 1-0 Elefántcsontpartnak. A második lövés Christopher Katongóé volt: ő sem hibázott, 1-1.

A második párban Wilfried Bony a jobb felsőbe vágta a labdát, 2-1. Nem sokáig vezettek az Elefántok, Mulenga kiegyenlített.

A harmadik párban Sol Bamba kihagyta, de ismételhetett, mert a kapus elmozdult. Az újrázást bevarrta, 3-2. Isaac Chanca következett, magabiztosan lőtte a labdát a kapu jobb oldalába.

A negyedik körben Max Gradel lőtt, simán belőtte. Felix Katongo is jobbra lőtte, ő is a hálóba, 4-4.

Az ötödik kör első lövője Didier Drogba volt, aki már két tizenegyest kihagyott a tornán. Ezúttal iszonyatosan bevarrta, 5-4. A zambiaiaknál jött Kennedy Mweene, a kapus, s a legnagyobb tanárként gurított a hálóba.

Folytatódott a párbaj. Siaka Tiené nem hibázott, 6-5. Nathan Sinkalán volt a világ szemne, s kirúgta a pókot a bal felső sarokból.

Az elefántcsontpartiak közül Didier Ya Konan sem hibázott. Chisamba Lungu, s konzekvensen a jobb sarokba lőtt, 7-7.

Nehezen akadt nyolcadik lövő az elefántcsontpartiaknál, aztán Kolo Touré rászánta magát. Messziről futott neki, s Mweene kivédte a lövését. Maradt a 7-7. Ha a zambiai Rainford Kalaba belőtte volna, nyer a csapata. Fölé lőtt.

Következett Gervinho, a 17. lövő. Az Arsenal csatára fölé emelt. Zambia újabb esélyt kapott. Stophira Sunzu élt a lehetőséggel - Zambia megnyerte a tornát, Elefántcsontpart mostani generációja mintha el lenne átkozva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×