eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Mise, gólok és örömfoci Gyulán

Nagyszerű hangulatban, remek mérkőzéseket és portugál győzelmet hozott a Katolikus Papok Teremlabdarúgó Európa-bajnoksága Gyulán. A hatodik alkalommal megrendezett tornára tizenegy országból érkeztek csapatok, a magyar válogatott pedig még sohasem volt olyan közel az elődöntőhöz, mint ezúttal, s mindössze egy percen múlt a négy közé kerülés. Végül a két püspököt a soraiban tudó honi papválogatott az ötödik helyen végzett.

Idén hazánkban, Gyulán rendezték a tornát, amelyen 11 ország katolikus papválogatottja vett részt. A külföldről érkezett vendégek remekül érezték magukat Erkel Ferenc szülővárosában, a labdamentes időszakban például meglátogatták a Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémiát, megjárták a gyulai várat, no meg kellemes órákat tölthettek a híres várfürdőben is.

Az Európa-bajnokság programjában természetesen a fő helyet minden nap a szentmise foglalta el, ezt követően reverendából mezbe öltöztek az atyák és következhettek a gólok, aminek nem volt híján a torna, miként az örömfutballnak sem. A hangulatról a Grosics Akadémia növendékei és a Városi Sportcsarnokba kilátogató gyulai futballdrukkerek gondoskodtak, vagyis, komoly szurkolótábor biztatta a magyar csapatot, igaz, ugyanígy tettek a bosnyákok, a horvátok és a szlovének is egymás meccsein.

A magyar válogatott, soraiban Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspökkel és Palánki Ferenc egri segédpüspökkel, kitűnően helytállt és soha nem járt olyan közel az elődöntőhöz, mint a gyulai eseményen.

A horvátok ellen 2-1-re vezetett a Tóth Bálint vezetőedző által dirigált honi papválogatott, ami biztos elődöntőt jelentett volna, ám a vendégek az utolsó percben egyenlítettek, így ők jutottak tovább. S milyen az élet, a magyarokat hajszállal megelőző horvátok az elődöntőben hosszabbítás után legyőzték a nagy esélyes lengyeleket, ezzel a fináléba kerültek.

Összességében bejött a papírforma, ugyanis évek óta a lengyel, a portugál, a horvát és a bosnyák csapat kerül a legjobb négy közé, ami nem véletlen, hiszen említett válogatottakban olyan atyák is pályára léptek, akik korábban élvonalbeli futballistaként kergették a labdát hazájukban.

A tornát végül a sorozatban első alkalommal Portugália nyerte, korábban Horvátország kétszer, Lengyelország háromszor végzett az élen. A portugálok a finálé rendes játékidejében 1-1-re végeztek Horvátországgal, majd büntetőkkel az ibériai ország atyái győztek 5-4-re. A bronzérem a lengyeleknek jutott, míg a negyedik helyen Bosznia-Hercegovina zárt. A magyar katolikus papválogatott az 5. helyért rendezett mérkőzésen Veress Zoltán duplájával 2-1-re nyert Szlovákia ellen, ez által az 5. helyen végzett.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 19:40
×
×
×
×