eur:
387.51
usd:
356.85
bux:
68169.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Európa Liga: nyert a Fradi

A Ferencváros hazai pályán 2-1-re legyőzte csütörtökön a norvég Aalesund csapatát a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén. A Paks 1-1-es döntetlent játszott, csakúgy, mint a Kecskemét.

A vezetést - némileg váratlanul - a vendégek szerezték meg az első félidő derekán Okoronkwo révén, de Oláh alig tíz perc múlva egyenlített, Abdi pedig a második játékrész elején a győztes találatot is megszerezte.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Norvégiában.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Ferencváros-Aalesund (norvég) 2-1 (1-1)

Albert Stadion, 8000 néző, v.: Marius Avram (román)
gólszerzők: Oláh (37.), Abdi (56.), illetve Okoronkwo (26.)
sárga lap: Jovanovic (13.), Grúz (58.), illetve Ja:a:ger (65.), Myklebust (70.)

Ferencváros:

Ranilovic - Fülöp, Grúz, Otten, Junior - Jovanovic, Maróti, Józsi (Morales, 65.), Andrezinho - Abdi (Rósa, 78.), Oláh (Felipe Felix, 64.)

Aalesund:

Grytebust - Skagestad (Olsen, 74.), Tollas, Arnefjord, Ja:a:ger - Okoronkwo (Myklebust, 62.), Ulvestad, Morrison, Parr (Jalasto, 67.)- Sellin, Barrantes

Az első félidő első felében a Ferencváros diktálta az iramot, s több lehetőséget is kialakított, gólt azonban nem sikerült szereznie. A 24. perc végén a hőség miatt a játékvezető egyperces "ivószünetet" rendelt el, ezt követően a vendégek szinte azonnal bevették a zöld-fehérek kapuját. A magyar együttes ennek ellenére nem tört meg, a sorozatos próbálkozásoknak pedig meg is lett az eredménye: Otten remek passzát Oláh váltotta gólra.
A szünet után nagyon magabiztosan, a játékot teljes mértékben irányítva futballozott az FTC, s az először a felső lécet eltaláló Abdi káprázatos góljával a vezetést is megszerezte. A norvégok láthatóan zavarba jöttek, s a hajrára átálltak az ötvédős rendszerre, azaz tartani akarták az egygólos vereséget, ami a hazaiak sorozatos lehetőségei ellenére is sikerült nekik.

Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője:

"A győzelem ellenére nem vagyok teljes mértékben elégedett. Azonban remélem, a megszerzett előny elég lesz majd a továbbjutáshoz. Fegyelmezetten fogunk játszani Norvégiában, szeretnénk megmutatni, hogy méltó ellenfelei vagyunk az Aalesundnak".

Döntetlent játszott a Paks

A Paks 1-1-es döntetlent játszott csütörtökön a norvég Tromsö csapatával a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első, Székesfehérváron rendezett mérkőzésén.

A vendégek Andersen révén szereztek vezetést a 26. percben, majd Vayer rögtön a második félidő elején egyenlített.

A visszavágót, amelyet a Tromsö várhat kedvezőbb helyzetből, jövő csütörtökön rendezik Norvégiában.

Döntetlennel debütált a Kecskemét

Története első nemzetközi kupamérkőzésén a Kecskemét 1-1-es döntetlent ért el csütörtökön a vendég kazah Aktobe együttese ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén.

A hazaiak Radanovic révén szereztek vezetést a 23. percben, majd Mane az 59. percben átlövésből egyenlített.

A visszavágót, amelyet az Aktobe várhat kedvezőbb helyzetből, jövő csütörtökön rendezik Kazahsztánban.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Ezek a részvények lehetnek az újjáéledt mémrészvény-őrület nagy nyertesei!

Ezek a részvények lehetnek az újjáéledt mémrészvény-őrület nagy nyertesei!

Ki ne emlékezne a 2021-es mémrészvény őrületre, amikor a Gamestop és az AMC vezetésével számos részvény produkált elképesztő emelkedést néhány nap alatt. Három évvel később ismét újjáéledt az őrület, miután a rali atyjaként emlegetett Keith Gill hosszas kihagyás után ismét aktív volt a közösségi médiában, ez pedig elindította a spekulációt a kisbefektetők részéréről. Az árfolyammozgások csak ezen a héten máris több milliárd dolláros veszteségeket okoztak a shortosoknak, az őrület azonban tartogat néhány kedvező lehetőséget azok számára is, akik nem kívánnak közvetlenül kitettséget szerezni ezekben a részvényekben, ezek közül a lehetőségek közül mutatunk most néhányat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×