eur:
389.39
usd:
362.65
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A PSV-nek el kell adnia Dzsudzsákot?

Pénzügyi okok miatt adhatja el nyáron Dzsudzsák Balázst a PSV Eindhoven - derül ki a Goal.com szakportál elemzéséből.

Bár az egyik leghíresebb holland klubnak számít a PSV Eindhoven, bajnoki címet 2008 óta nem szereztek a piros-fehérek. Az együttes remekül kezdte a szezont, ám végül lemaradt az elsőségről, így sorozatban a harmadik idényben nem szerepelhet a Bajnokok Ligájában.

Éves szinten ez 20 millió eurós kiesést okoz a 64 milliós költségvetésben, ezt a pénzt pedig a klubvezetők különböző módokon próbálják pótolni. A névadó szponzor 20 millió eurós kölcsönt biztosított az egyesületnek, míg a tartományi kormány átvette a stadion fenntartását, a PSV-nek csak a használatért kell fizetni. Bár a szurkolók abban bíznak, a befolyó pénzből a keret megerősítése sem okozhat gondot, Tiny Sanders igazgató elkeserítette a drukkereket, és azt mondta, más módon kell pénzhez jutni az igazolásokhoz.

Az eindhoveniek már jelezték, hogy Andreas Isaksson kapust és Orlando Engelaar középpályást is elengedik, de vélhetően nagyobb sztárokat, köztük Dzsudzsák Balázst is értékesíteniük kell.

A magyar szélsőért korábban a Liverpool, az Everton, a Lille és az orosz Anzsi Mahacskala is érdeklődött. Értékét 12 millió euróra becsülik.

A válogatott kerettel készülő Dzsudzsák az InfoRádiónak a napokban azt mondta: úgy érzi, hogy elérte a maximumot Hollandiában. "Amit Hollandiában kihozhattam magamból, azt kihoztam. Úgy érzem, hogy tovább lehet lépni, de ha vissza kell térnem Eindhovenbe, akkor sem történik tragédia, jól érzem magam a PSV-nél" - fejtette ki.

A Goal.com elemzése szerint még Ola Toivonen eladásából juthat jelentős összeghez a holland együttes. A svéd támadót angol és német csapatok is hívták korábban, tőle 8 millióért válnának meg.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×