eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Ismét legyőzték Overdose-t

Overdose a középmezőnyben, hetedikként végzett Andreas Suboriccsal a nyergében a Temple Stakes elnevezésű lóversenyen az angliai Haydock Parkban.

A bukmékerek által legnagyobb favoritnak tartott magyar ló az 1000 méteres táv kétharmadáig a győzelemért is versenyben volt, de az utolsó 200 méterre visszaesett, és végül hetedik lett. A 80.000 fontos összdíjazású futamon a győzelmet Sole Power szerezte meg Kingsgate Native és Prohibit előtt.

A PannoniaOverdose.hu beszámolója szerint a lovat jól ismerők egy kicsit aggódtak a verseny előtt, mert túlzottan nyugodt volt, nem izzadt, és a starthoz sem a szokott elánnal vágtatott ki. Andreas Suborics elmondta, hogy a pálya nagyon kemény volt, leginkább középen, ahol ők futottak, s ahonnan a víz a széleire folyt. Overdose 600 méterrel a cél előtt elkezdett fölfelé jönni ahelyett, hogy előre ment volna, ezért korábban kellett indítani a tervezettnél. Valószínűleg a kemény pálya miatt tette ezt, meg azért, mert elveszítette egyik hátsó patkóját, ez válthatta ki, hogy megváltozott futásának a ritmusa. A patkót vélhetően egy mögötte galoppozó ló rúgta le.

Mikóczy Zoltán résztulajdonos a verseny után rendkívül csalódott volt, de azonnal közölte, hogy nem adják fel, és a további három hetes angliai felkészülés elegendő lesz rá, hogy Ascotban az utolsó métereket is bírja Overdose.


A hatéves angol telivér első 12 versenyét megnyerte, majd súlyos, pályafutását veszélyeztető sérülést szenvedett 2009-ben. Miután felépült a savós patairha-gyulladásból, 2010 augusztusában - 14 veretlen futást követően - kikapott Baden-Badenben. Azóta április 17-én, a németországi Hoppegartenben versenyzett először, ahol ismét régi önmagát mutatta: meggyőző stílusban futva, új pályacsúccsal nyert.

A tervek szerint a Temple Stakes főpróbája volt következő versenyének, a június 14-i Royal Ascotnak.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×