eur:
401.52
usd:
367.26
bux:
74264.68
2024. október 14. hétfő Helén

Ezért késik Overdose angliai érkezése

Az utóbbi száz évben egyetlen más magyar ló angliai szereplését nem övezte akkora érdeklődés, mint Overdose-ét. A csodalóról szóló legfrissebb hírek szerint, útban a Royal Ascot színhelye felé, Győrben elromlott a lószállítót vontató autó sebváltója, emiatt Overdose egynapos késéssel érkezik Angliába. A közvélemény egyébként 133 éve ugyanígy napi szinten követhette nyomon Kincsem angliai túráját. A portál a korabeli tudósításokból is idéz.

Péntek reggel fél nyolckor az előzetes terveknek megfelelően elindult Overdose Angliába. Kedvenc kétszemélyes lószállítójában utazott, amelyben szembe tud fordulni a forgalommal. Azért döntöttek e mellett, mert a kamionban korábban ideges volt, kaparta a padlót - olvasható a PannoniaOverdose.hu tudósításában.

Az egyetlen dolog, amire szállítóinak ügyelniük kellett, hogy ne menjenek 100 kilométeres óránkénti sebesség alá, mert azt Overdose nem szereti. Győrben azonban elromlott a lószállítót vontató autó sebváltója, és bár a szakszervíz tudott volna csereautót adni, annak nem volt megfelelő vonóhorga, így a késedelem miatt lefújták a pénteki etapot.

Vissza azonban nem fordultak, hanem érte ment trénere, Jozef Roszival, és az ő autójával szállították Overdose-t tovább Pozsonyba, a versenypályára. Abban az istállóban szállásolták el, amiben ottani versenyei előtt minden alkalommal, így a mai éjszakát ismerős környezetben fogja tölteni.

A csapat a tervek szerint szombaton a kölni lóversenypályáig utazik, ott töltik az éjszakát, és csak vasárnap kelnek át a csatornán. Az egy napos késedelem nem jelent fárasztóbb utazást Overdose számára.

Talán jobb is, hogy kettő helyett három etapban teljesítik az utat, így ugyanis ezeken a napokon többet pihen, többet áll istállóban. Mikóczy Zoltán csak annyit fűzött a mai napon történtekhez, hogy "Áh! Péntek tizenharmadika!"

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×