eur:
394.28
usd:
370.33
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Az Inter és a Tottenham lehetetlen küldetése

A labdarúgó Bajnokok Ligájában a címvédő Inter már a nyolcaddöntőben is hatalmas sikert ért el azzal, hogy hátrányból indulva harcolta ki a továbbjutást a Bayern München otthonában, most azonban szinte a csodára lenne szüksége ahhoz, hogy ugyanezt a negyeddöntőben is megtegye a szintén német Schalke vendégeként.

A milánóiak az első mérkőzésen kétszer is vezettek, ennek ellenére meglepetésre 5-2-es vereséget szenvedtek a San Siro Stadionban, így most legalább 4-0-ra kellene győzniük Gelsenkirchenben, hogy ott lehessenek a legjobb négy között. A statisztikák alapján erre gyakorlatilag semmi esélyük sincs, ugyanis a Schalke ebben az idényben mind a négy hazai BL-mérkőzését megnyerte, ráadásul 11 lőtt gól mellett mindössze kettőt kapott. Amellett a német együttes története során hazai környezetben még egyszer sem kapott ki olasz csapattól.

"Legbelül hiszem, hogy bármi megtörténhet, így gondolják ezt a játékosok is" - mondta Leonardo, az Inter brazil trénere.

Ha a papírforma igazolódik, és az Inter búcsúzik, a "hagyomány" folytatódni fog, vagyis megint elmarad a címvédés, ahogyan az eddig is mindig történt a Bajnokok Ligája históriájában.

Hasonlóan kilátástalan helyzetből vág neki a negyeddöntő szerdai visszavágójának a Tottenham, amely az első mérkőzésen 4-0-ás vereséget szenvedett a Real Madrid vendégeként. Nem volt még olyan csapat, amely ekkora hátrányból továbbjutott volna, ráadásul a Tottenham története során még soha nem tudott győzni spanyol csapat ellen hazai környezetben. Az egyetlen "kapaszkodója" talán az lehet a londoni alakulatnak, hogy a madridiak eddigi utolsó szigetországi túrájukon éppen egy 4-0-ás vereségbe szaladtak bele a Liverpool vendégeként két évvel ezelőtt. Most egy ilyen eredmény hosszabbítást érne Harry Redknapp legénységének.

"Amit eddig véghez vittünk, már az is nagyszerű dolog. Megpróbáljuk a lehető legjobb formánkat adni, és meglátjuk, mi lesz" - nyilatkozta Redknapp.

A meccs előtt José Mourinho, a Real Madrid edzője arról beszélt, hogy kitölti 2014-ig szóló szerződését, de utána Angliába kíván visszatérni.

"A jövőm egyértelműen Anglia, de csak a Real után következik. Még három évem van Madridban, ahol elégedettek a munkámmal" - jelentette ki a tréner szerdán a Tottenham Hotspur elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágója előtt. Az első mérkőzést odahaza 4-0-ra nyerte a királyi gárda.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×