INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Ancelotti: Talán hibáztam

Infostart / InfoRádió
Bizonytalanná vált Carlo Ancelotti jövője a Chelsea-nél, miután együttese 2-1-re kikapott a Manchester Unitedtől, ezzel kiesett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az olasz menedzser elismerte: nem biztos, hogy jó döntés volt Fernando Torrest kezdetni Didier Drogba helyett.

A Manchester United nyerte az angol házirangadót a Bajnokok Ligájában, a bajnokságban is listavezető együttes kettős győzelemmel jutott tovább a Chelsea ellen. A 2-1-re megnyert kedd esti visszavágó után Sir Alex Ferguson külön kiemelte Ryan Giggs és Wayne Rooney teljesítményét.

"Az egész csapat elismerést érdemel. Kemény meccs volt, a Chelsea a találkozó nagy részében jól játszott, de mi is. Sokszor elmondtuk már, de ismét ki kell emelni: Ryan Giggs hihetetlen, kivételes játékos és személyiség. Mindkét gólban szerepe volt, a tapasztalata és higgadtsága rendkívül fontosnak bizonyult. Rooney is remekül teljesített, élvezte, hogy szabadabban játszhatott, és kihasználhatta energikusságát" - értékelt a skót tréner.


Míg a Unitednek esélye van arra, hogy három trófeát nyerjen idén, ezzel megismételje 1999-es teljesítményét, addig a Chelsea az utolsó lehetőségét is elveszítette, így serleg nélkül zárja a szezont. Mivel Carlo Ancelotti szerződtetésének egyik nem titkolt célja az volt, hogy a Stamford Bridge-re szállítsa a BL-serleget, az újabb kudarc után bizonytalanná vált az olasz edző jövője.

"Nem tudom, mi fog történni, a jövőt firtató kérdéseket sohasem az edzők tudják megválaszolni. Nem aggódom, továbbra is megpróbálom a legjobbat nyújtani. Nem rajtam múlik, hogy kitöltöm-e a szerződésemet, de még nem beszéltem erről Roman Abramoviccsal" - mondta Carlo Ancelotti.

Az olasz menedzser elismerte azt is, talán hibázott, hogy Fernando Torrest nevezte a kezdőcsapatba, de sokat gondolkozott a döntés előtt. A gólt továbbra sem szerző spanyol csatárt a szünetben Didier Drogba váltotta, és ő szerezte a londoniak egyetlen találatát. Ekkor felcsillant a remény a Chelsea számára, de a United egy percen belül ismét vezetést szerzett.

 "Torrest választottam ehhez a taktikához, de aztán Drogba jobban játszott, ki tudta használni az erejét." A szakvezető arról is beszélt, hogy bízni kell továbbra is a télen 50 millió fontért vett spanyol játékosban, de azt tagadta, hogy a tulajdonos nyomására játszatta volna Torrest.

"Jól kezdtünk, az első 30 percet uraltuk, de aztán a Unitednek volt több helyzete és meg is szerezték a vezetést. Megpróbáltunk talpra állni a szünet után, de a kiállítás után még nehezebb dolgunk volt" - emelte ki Ancelotti.

A címlapról ajánljuk