INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Biczó Bence: "Nemrég még autogramot kértem Cseh Lacitól"

Infostart / InfoRádió
Egyelőre nem a Michael Phelps elleni csatákra gondol Biczó Bence, aki az úszók Budapest-bajnokságán 200 méter pillangón legyőzte Cseh Lászlót. A Pécs 18 éves versenyzője egy év alatt több mint 4,5 másodpercet faragott legjobb idején. Az ifjúsági olimpiai aranyérmes pillangóúszó az InfoRádiónak azt mondta, még lehetnek tartalékai.
Minek tudja be sikereit?

Több hangsúlyt tudtam fektetni az úszásra, az edzésekre. Az edzőmmel is jól kijövök és szorgalmasnak is tartom magam.

Milyennek tartja eddigi karrierjét?

Úgy érzem, folyamatos a fejlődés. A tavalyi ifjúsági olimpián először a döntőbe kerülés volt az elvárás, de már az előfutam során éreztem, hogy van keresnivalóm. A dobogóra akartam felállni, szerencsére sikerült győzni Szingapúrban.

Az elmúlt hétvégén Cseh Lászlót is megverte 200 méter pillangón, és a világ idei harmadik legjobb idejét érte el.

Ez egy mérföldkő a pályafutásomban. Nemrég még autogramot kértem Cseh Lacitól, most pedig sikerült legyőzni. Gratulált a verseny után, de lehet, hogy számított erre a vereségre, mert tavaly az országos bajnokság során már sikerült megszorítanom.

Idén az ifjúsági Eb-n és a felnőtt világbajnokság is indul. Mennyit javulhat még ezekre a viadalokra?

Edzőm szerint az első száz méteren még vannak tartalékaim. A fordulókon és a kidelfinezésen is lehet mit javítani, remélem, hogy ebben maradt pár másodperc.

Mennyire zavarja, hogy sokan már arról beszélnek, hogy megszoríthatja, vagy akár le is győzheti Michael Phelpst?

Örülök, hogy úgy látják, hogy ez nekem sikerülhet, de én nem foglalkozom ezzel. Még itthon is vannak olyanok, akiket nem elég egyszer legyőzni.

Más számban is tervezi, hogy megpróbál a legjobbak közé kerülni?

A második fő számom a 100 pillangó, de még nem égető ezt beépíteni. Jó lenne Lacival más számban is összecsapni, mert eddig is jókat versenyeztünk.

Hanganyag: Farkas Dávid


A címlapról ajánljuk