eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megvan a bő keret a jégkorong-vb-re

Négy kapus, tizenkét hátvéd és húsz csatár szerepel az április 17. és 23. közötti budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokságra készülő bő magyar keretben.

Ted Sator szövetségi kapitány csütörtökön nevezte meg azokat a játékosokat, akik április 2-án találkoznak a káposztásmegyeri Jégpalotában és 4-én már felkészülési mérkőzést játszanak a horvátokkal Zalaegerszegen. A vb-re 22 hokis nevezhető.

A keret:
kapusok: Bálizs Bence (Fehérvár AV19), Hetényi Zoltán (Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Vasas), Szuper Levente (Arizona Sundogs)
hátvédek: Hegyi Ádám (Dab.Docler), Horváth András (Fehérvár AV19), Jobb Dávid (Fehérvár AV19), Kiss Dániel (Dab.Docler), Láda Balázs (Miskolci Jegesmedvék), Orbán Attila (Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Sille Tamás (Vasas), Svasznek Bence (Vasas), Szélig Viktor (Briancon), Szirányi Bence (Vasas), Tokaji Viktor (Fehérvár AV19)
csatárok: Azari Zsolt (Dab.Docler), Bartalis István (Troja-Ljungby), Benk András (Fehérvár AV19), Fekete Dániel (Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Holéczy Roger (Fehérvár AV19), Jánosi Csaba (FTC), Kiss Ákos (Dab.Docler), Kóger Dániel (Laredo Bucks), Kovács Csaba (Fehérvár AV19), Ladányi Balázs (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (Dab.Docler), Palkovics Krisztián (Fehérvár AV19), Sikorcin Ladislav (HSC Csíkszereda), Sofron István (Fehérvár AV19), Somogyi Balázs (Vasas), Tóth Adrián (Fehérvár AV19), Vas János (Tingsryd), Vas Márton (Fehérvár AV19), Vaszjunyin Artyom (Fehérvár AV19)
tartalékok: Berta Ákos (Vasas), Hüffner Adrián (Vasas), Nagy Gergő (Fehérvár AV19)

A felkészülési program:

április 4., hétfő 18 óra: Magyarország-Horvátország, Zalaegerszeg
április 8., péntek 19 óra: Magyarország-Szlovénia, Budapest/Jégpalota
április 9., szombat 19 óra: Magyarország-Szlovénia, Székesfehérvár
április 12., kedd 19 óra: Magyarország-Ukrajna, Budapest/Jégpalota
április 13., szerda 18 óra: Magyarország-Ukrajna, Dunaújváros

A vb magyar mérkőzései:
április 17., vasárnap 19:30 ó: Magyarország-Hollandia
április 18., hétfő 19:30 ó: Magyarország-Koreai Köztársaság
április 20., szerda 19:30: Magyarország-Japán
április 22., péntek 19:30 ó: Magyarország-Spanyolország
április 23., szombat 19:30 ó: Magyarország-Olaszország

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

Az utóbbi évtized egyik érdekes eredménye az volt, hogy azon országokban, ahol olyan nyelvet beszélnek, amelyben a jelen idő használatával lehet a jövőre hivatkozni, magasabb a megtakarítási ráta, még akkor is, ha egyéb tényezőket, mint például a gazdasági fejlettség, az intézményi rendszer, és a kultúra, figyelembe vesznek. A nyelvi-megtakarítás hipotézise szerint ez azért van, mert azok, akik a jelen időt használják a jövőről szólva, közelebbinek érzik a jövőt és így inkább hajlandóak megtakarítani. Mi azt teszteltük, hogy ha valaki természetes módon a jelen időt használja a jövő idő helyett, amikor a jövőről beszél, akkor fontosabb-e számára a jövő (és emiatt akár többet is takarít meg). A várakozásainkkal ellentétben nem találtunk ilyen összefüggést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×