eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ön kinek passzolná el Wayne Rooney-t?

A Manchester United világklasszisáról folyamatosan jelennek meg a brit sajtóban a negatív cikkek. Hol egy prostituálttal való kapcsolatáról cikkeznek, hol cigarettával a kezében fényképezték le, s bizony egyre többet írnak a válogatott labdarúgó alkoholproblémáiról is. Az angol lapok szerint nem elképzelhetetlen, hogy Rooney megunta a folyamatos kritikákat és távozni készül Sir Alex csapatától.

Az egykori Everton-csatár szerződéséből még 18 hónap van hátra, de az Old Traffordon még nem kezdődtek meg a tárgyalások a kontraktus meghosszabbításáról. Állítólag a Vörös Ördögök tulajdonosai, a Glazer-család sem zárkózik el a játékos értékesítésétől, ismerve az utóbbi évtized legeredményesebb angol klubjának pénzügyi nehézségeit.

A goal.com szakportál csokorba szedte azokat a klubokat, amelyeknek az érdeklődése Rooney iránt nem meglepetés. Érvek, egy lehetséges átigazolásra...

Real Madrid

Minden idők egyik legeredményesebb klubja a nyári átigazolási szezonban gőzerővel igyekezett középcsatárt igazolni. Az erőfeszítések nem jártak sok sikerrel, maradt Higuaín és Benzema, de mind a csapat új edzője, Mourinho, mind a szaksajtó szerint egy új játékos erre a posztra "bőven elférne". Az is biztos, hogy a Real Madridnak nem lenne gond csillagászati összeg kifizetése se.

José Mourinho régóta rajong Rooney játéka iránt, többször is elragadtatással beszélt a 24 éves csatár taktikai érettségéről.

Rooney érkezése hatalmas lökést jelentene Cristiano Ronaldónak. A páros a MU legutóbbi sikerkorszakában "pusztító erejű kettőst" alkotott az Old Traffordon. Ronaldo egyébként már üzent az egykori játszótársnak, mondván "együtt egyszer már nagyon ment".

Barcelona

Rooney ismeri és remekül tud játszani a 4-3-3-as felállásban. Mivel a Barcelona ezt a szerkezetet erőlteti, Rooney viszonylag hamar beilleszkedhetne a Barcelona játékába.

A katalán bajnok idén nyáron két nagy csatárzsenit vesztett (Ibrahimovic és Henry), de csak egyet igazolt (Villa), ezért a csatársorban van még kiadó hely egy klasszisnak.

Az európai foci legimprovizatívabb csapatánál Rooneynak nagyszerű lehetősége nyílna technikai képességei fejlesztésére. Messi, Xavi, Villa, Iniesta mellett Rooney finomíthatná stílusát, hogy két egymást követő világbajnoki kudarc után, 2014-ben már valódi vezére lehessen Angliának a vébén.

A mai európai foci talán legvonzóbb helye Barcelona. A Nou Campban, a Barcelona színeiben játszani igazi álom annak, aki az esős, folyton kritizáló Angliából elvágyódik.

Inter

Az elmúlt idény legeredményesebb alakulata egyetlen komoly átigazolást sem tett le az asztalra idén nyáron, ezért szinte biztosan költeni fog 2011-ben. Miért ne lehetne a bevásárló lista élén Rooney?

Mario Balotelli elengedése után bizony jelentősen nőtt az Inter csatársorának átlagéletkora. A 24 éves Rooney (korban is) ideális társa lehetne a 31 éves Militónak és a 29 éves Eto'ónak.

Moratti, az Inter elnöke minden bizonnyal húzónevet szeretne a csapatához hozni, hogy fenntartsa a sajtó érdeklődését csapata iránt. Rooney leigazolása ebből a szempontból is telitalálat lenne.

Milan

Silvio Berlusconi, a piros-feketék elnöke szereti a rivaldafényt, pláne, ha egy szupersztár mellett pózolhat a vakuk kereszttüzében. Ronaldinho két évvel ezelőtti megvásárlása után, idén nyáron két világsztárt hozott Milánóba: Ibrahimovicot és Robinhót. Miért ne lehetne a sort éppen Rooney-val folytatni?

A lapok szerint már tény, hogy Ronaldinho hamarosan elhagyja a Milant. A legvalószínűbb variáció, hogy a zseniális brazil szerződése 2011-es lejártakor az Egyesült Államokba "viszi a varázslatot". Elképzelhető, hogy Rooney érkezik a helyére, bár az olasz sajtó szerint inkább Balotelli érkezése valószínűsíthető.

Rooney szerződéséből már csak 18 hónap van hátra. A Milan alelnöke, Galliani az ilyen piaci helyzetek nagymestere: mesés érzékkel csap le a lejáró szerződésű, avagy éppen a szinte mozdíthatatlan szerződéssel rendelkező focistákra.

Összefoglalva: a potenciális vevők körét körbejárva, a goal.com elemzői szerint, ha Wayne Rooney elhagyja Angliát, akkor a Real Madrid lehet pályafutásának következő klubja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×