eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A BL-ben javítanának az olasz sztárcsapatok

A Bajnokok Ligája-csoportkör nyitófordulójának szerdán pályára lépő két olasz csapata, a Milan és a Roma is javítana a gyenge bajnoki rajt után.

A milánóiak a francia Auxerre gárdáját fogadják. Massimiliano Allegri vezetőedző kijelentette: a győzelmen kívül semmi más nem elfogadható, miután együttese meglepetésre a hétvégén 2-0-ra kikapott az újonc Cesenától.

Az olasz gárda a váratlan kudarc ellenére egyértelmű esélyese a mérkőzésnek, már csak azért is, mert riválisa még inkább beragadt a bajnoki rajton: az Auxerre a Ligue 1 eddigi öt fordulójában még nem nyert, mindössze négy döntetlent ért el.

A Romának viszont rendkívül nehéz lesz kiengesztelnie szurkolóit, mivel az előző kiírásban döntős Bayern München otthonában lép pályára. A fővárosiak előbb a Cesenával játszottak döntetlent, majd Cagliariban kaptak

ki 5-1-re, így kifejezetten rossz hangulatban várhatják az E csoport rangadóját. Claudio Ranieri, a Farkasok trénere az eddigi kiábrándító eredmények és játék ellenére úgy véli, hogy csapata győzelmi eséllyel lép pályára bárhol, így a bajorok vendégeként is. Szerinte ez a találkozó sorsdöntő lesz abban a tekintetben, hogy az AS Romának sikerül-e a célként kitűzött első helyen végeznie a csoportban.

A Bayern München sem lesz híján a motivációnak, elvégre a bajorok sem úgy kezdték a szezont, ahogy azt megálmodták, mindössze négy pontot gyűjtöttek a Bundesliga első három fordulójában. A német gárdánál elsősorban a támadójáték akadozik, amit jól mutat, hogy mindössze kétszer talált az ellenfelek kapujába.

Szintén érdekes összecsapásnak ígérkezik az Ajax madridi vendégjátéka, amely José Mourinho első BL-meccse lesz a királyi gárda kispadján. Bár a Real győzött hétvégén, ám a szurkolók olyannyira elégedetlenek voltak a mutatott játékkal, hogy kifütyülték a játékosokat. A drukkerek reakcióját kritizáló Cristiano Ronaldóéknak azonban várhatóan ismét meg kell izzadniuk a sikerért, ugyanis a vendégek uruguayi csatára, Luís Suárez ott folytatta a góltermelést, ahol a vb-n abbahagyta, vezetésével öt meccs alatt 16-szor volt eredményes az Ajax a holland bajnokságban - ebből az uruguayi hatot vállalt.

A Chelsea Zsolnán, a szlovák bajnok és BL-újonc Zilina elleni kezdi meg a szereplést. Carlo Ancelotti nem számíthat Frank Lampardra, míg Ashley Cole-t pihentetés miatt hagyta ki a keretből.

Az Arsenal a Bragát fogadja, és Arsene Wengernek két kulcsemberét, Thomas Vermaelent és Abou Diabyt nélkülöznie kell a meccsen. A francia menedzser szerint fontos a győzelem a nyitó fordulóban, mert a csoport nehéznek ígérkezik. A portugál együttesből Elderson és Leandro Salino nem játszhat eltiltás miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×