eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megtörné a svéd átkot az Egervári-csapat

Péntek este a svédek ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar labdarúgó-válogatott. Egervári Sándor szövetségi kapitány azt mondta, nem csak Zlatan Ibrahimovicra figyelnek majd.

Bár a Magyar Labdarúgó Szövetség új vezetésének és Egervári Sándor szövetségi kapitány is a 2014-es világbajnokságra való kijutás a célja, de a pénteken kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozatot sem lehet eleve félvállról venni. A szakvezető előzetesen azt mondta, hogy megpróbálja beépíteni a fiatalokat a válogatottba a következő két évben, emellett az is cél, hogy az Eb-kvalifikáció során a második hely megszerzésére törekedjen a csapat.

A helyzet nem könnyű, hiszen a vb-ezüstérmes hollandok és az újra Zlatan Ibrahimovic vezette svédek is a

magyar együttes csoportjában vannak. Az immár a Milant erősítő támadóról nincsenek szép emlékei a magyar futballistáknak, hiszen több alkalommal is győztes gólt szerzett a két válogatott meccsein. Egervári Sándor azt ígérte, hogy odafigyelnek Ibrahimovicra, de a többiekkel is vigyázni kell péntek este.

"Hiba lenne egyedül Zlatan Ibrahimovicra figyelni. Bár ő a világ egyik legjobb játékosa, a svédeknek több nagyon jó futballistájuk is van, így nem fogunk csak egy játékosra koncentrálni. Azt már megtapasztaltuk, hogy a svédek új stílusban játszanak, hogy mi hogyan lépünk pályára, azt majd a meccs alatt megtudják" - közölte a szövetségi kapitány.

A szakvezető várhatóan nem változtat sokat az angolok elleni kezdőcsapatán, a védelem közepén ismét Lipták Zoltán lehet Juhász Roland párja, míg elöl Gera Zoltán mellett Rudolf Gergely rohamozhat. Újra szerepet kaphat Elek Ákos is.

"A svédek az esélyesebbek, de szeretnénk meglepetés eredményt elérni. Bravúros eredmény lenne nyerni, elvégre akkor olyan csapatot győznénk le idegenben, amely a második kalapból került a csoportunkba" - tette hozzá.

A svéd válogatottat immár Erik Hamrén vezeti, aki több fiatalt (Ola Toivonen, Marcus Berg, Emir Bajrami, Mikael Lustig) hívott be a keretbe, de a rutinos játékosokra (Olof Mellberg, Anders Svensson, Christian Wilhelmsson) is számít. A svéd együttes idén még veretlen, öt győzelem mellett egy döntetlen a mérlege, legutóbb 3-0-ra győzött Skócia ellen felkészülési meccsen.

Svédország ellen régen termett babér a magyarok számára. A válogatott legutóbb több mint 15 éve, 1995 áprilisában győzte le a svédeket. Svédországban 2002-ben sikerült pontot szerezni, akkor 1-1 lett az eredmény, míg legutóbb 55 éve győzött a magyar együttes idegenben.

A két együttes eddig 42-szer találkozott egymással. A mérleg: 17 magyar és 15 svéd győzelem, továbbá 10 döntetlen. A tétmérkőzéseket tekintve 13-szor csapott össze a két válogatott: három magyar siker mellett három alkalommal döntetlen lett az eredmény, míg hétszer a svédek örülhettek.Az Eb-selejtezők programja
A csoport:
Kazahsztán-Törökország, Asztana 18 ó
Belgium-Németország, Brüsszel 20:45 ó
B csoport:
Örményország-Írország, Jereván 17 ó
Andorra-Oroszország, Andorra La Vella 18:30 ó
Szlovákia-Macedónia, Pozsony 20:30 ó
C csoport:
Feröer-szigetek - Szerbia, Torshavn 19 ó
Észtország-Olaszország, Tallinn 20:30 ó
Szlovénia - Észak-Írország, Maribor 20:45 ó
D csoport:
Románia-Albánia, Piatra Neamt 20 ó
Luxemburg - Bosznia-Hercegovina, Luxembourg 20:15 ó
Franciaország-Fehéroroszország, Párizs 21 ó
E csoport:
Moldova-Finnország, Chisinau 18:30 ó
Svédország-Magyarország, Solna, 20 ó
San Marino-Hollandia, Serravalle 20:45 ó
F csoport:
Lettország-Horvátország, Riga 20 ó
Görögország-Grúzia, Pireusz 20:45 ó
G csoport:
Montenegró-Wales, Podgorica 19:30 ó
Anglia-Bulgária, London 21 ó
H csoport:
Izland-Norvégia, Reykjavik 21 ó
Portugália-Ciprus, Guimaraes 21:45 ó
I csoport:
Litvánia-Skócia, Kaunas 20:15 ó
Liechtenstein-Spanyolország, Vaduz 20:45 ó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×