eur:
389.26
usd:
360.86
bux:
68450.36
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az angol klubok az utolsó percekben is igazoltak

Mozgalmasan zajlott az átigazolási időszak utolsó napja Angliában, még a határidő előtt pár perccel is több játékos klubcseréjéről döntöttek.

A Real Madrid után csak a Manchester United nem lenne visszalépés - mondta pár hete Rafael van der Vaart, ám úgy tűnik, mégis a Tottenhamnél folytatja. A holland világbajnoki ezüstérmes játékosra az utolsó pillanatokban csapott le a BL-résztvevő londoni egyesület.

Harry Redknapp menedzser elmondta, hétfőn még arról tájékoztatták, hogy a támadó a Bayern Münchenhez kerül, ám egy nappal később, az átigazolási időszak utolsó napjának délutánján mégis kiderült, hogy megszerezhető van der Vaart, ráadásul a korábbinál jutányosabb, 8 millió fontért kész tőle megvárni a Real.

Az átigazolást a Premier League- is jóváhagyta, miután megvizsgálta, hogy még a határidő előtt

egyeztek meg a klubok. A Goal.com úgy tudja, a zárás előtt öt perccel sikerült nyélbe ütni az üzletet. A Tottenham kölcsönvette Stipe Pletikosát, a Szpartak Moszkva horvát kapusát is.

Az angol élvonalbeli klubok közül a Stoke volt a legaktívabb az utolsó napon, a három vereséggel kezdő együttes megszerezte Eidur Gudjohnsent, Jermaine Pennantet, Mar Wilsont és Salif Diaót.

A vb sztárja is Angliában

Klubrekordot jelentő 13 millió fontért szerezte meg Asamoah Gyant a Sunderland. A ghánai támadó a világbajnokságon kiválóan szerepelt, igaz, a negyeddöntőben sorsdöntő pillanatban tizenegyest hagyott ki. A 24 éves futballista a Rennes-től távozik.

A Birmingham is neves játékossal erősített: Alekszandr Hleb egy évre kölcsönbe került a klubhoz a Barcelonától. A fehérorosz szélső azt mondta, a Tottenhamet és a Liverpoolt is visszautasította korábban. Nem lesz számára ismeretlen a szigetországi futball, hiszen korábban az Arsenalban is szerepelt. A Birminghamben folytatja Martin Jiranek és Jean Beausejour is.

A Liverpool az utolsó napon is igazolt játékost: Paul Konchesky a Fulhamtől, Roy Hodgson előző klubjától került az Anfield Roadra. A védő négy éves szerződést írt alá.

Hodgson alaposan átalakította a Vörösök keretét, hiszen érkezett Joe Cole, Raul Meireles, Christian Poulsen, Brad Jones, Danny Wilson, Jonjo Shelvey és Milan Jovanovic. Távozott a klubtól Javier Mascherano, Josszi Benajun, Albert Riera, Emiliano Insúa, Alberto Aquilani és Németh Krisztián is.

Kapus nélkül maradt az Arsenal

Az Arsenal végül nem tudott kapust igazolni, bár korábban Shay Given és Mark Schwarzer megszerzését is rebesgették az Ágyúsoknál. A londoni egyesület kölcsönadta fiatal védőjét, Armand Traorét a Juventusnak az utolsó napon. Arsene Wenger két legnagyobb nyári fogása Maruan Samah és Paul Koscielny.

A Chelsea elengedte fiatal argentin támadóját, Franco Di Santót a Wiganhez az utolsó napon mintegy 2 millió fontért. A címvédő két játékost szerzett meg nyáron, Josszi Benajun mellett a brazil Ramires érkezett, miközben a távozók között sok rutinos játékos neve szerepel. Carlo Ancelotti együttese ugyanakkor nem gyengült, legalábbis a kiváló bajnoki kezdés (három győzelem, 14-0-s gólkülönbség) ezt mutatja.

A Manchester United sem volt aktív az átigazolási időszak végén. Sir Alex Ferguson a mexikói Javier Hernandezt, Chris Smalling és a portugál Bebét szerződtette a nyáron.

A másik manchesteri egyesület, a City idén is a legtöbb pénzt költötte nyáron. Az Abu-Dzabiból befolyó millióknak köszönhetően dúsgazdag klub 125 millió fontból erősített. Az érkezők közül Yaya Touré, David Silva, Mario Balotelli és James Milner ára is meghaladta a 25 millió eurót. A távozók és kölcsönadottak listája is tekintélyes: elhagyta a klubot Stephen Ireland, Robinho, Benjani, Valerij Bozsinov, Craig Bellamy, Javier Garrido, Vladimir Weiss és Nedum Onuoha.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában délutánra már határozott pluszban vannak a tőzsdék és Amerikáabn is folytatódhat az emelkedés. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telik a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×